Đurović: Želim da se dokažem u inostranstvu

"Lako sam se uklopio, a baš kao i u Slovačkoj imam dosta saigrača koji su sa prostora bivše Jugoslavije", kazao je Đurović
0 komentar(a)
Nenad Đurović, Foto: Privatna galerija
Nenad Đurović, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 24.12.2011. 11:25h

Nekadašnji univerzalac Sutjeske i Zete Nenad Đurović bio je malerozan na početku rumunskog internacionalnog mandata - 25-godišnji Nikšićanin, koji nosi dres Petrolula, povrijedio je ligamente koljena krajem jula u drugom prvenstvenom kolu protiv Vasluia...

Ali višemjesečna rehabilitacija nije umanjila želju Đurovića da ostavi zapaženiji trag u Rumuniji, naprotiv. Štoper Petrolula pregrmio je najteže - povreda je prošlost, crnogorski fudbaler dobio je šansu na nekoliko mečeva u drugoj polovini jesenjeg dijela (prvi put u oktobarskom meču sa Astrom u Kupu).

"Oporavak je bio dosta spor, unutrašnji ligamenti koljena su napukli ali operacija nije bila neminovna. Zbog toga sam odabrao drugi put - duže vrijeme išao na terapiju, potom i vrijedno trenirao. Dobro je što sam se vratio nakon svega, a brzo će i zimske pripreme - počećemo ih u Rumuniji, potom jedan dio obaviti u Antaliji", ističe Đurović.

Ako se izuzme nesrećna povreda, crnogorski fudbaler zadovoljan je kako je ovog ljeta sve krenulo u Petrolulu. Đurović je ranije internacionalno iskustvo sticao u Slovačkoj i Mađarskoj, a nosio je i dres Inđije.

"Na prva dva meča bio sam u startnoj postavi, a prije okršaja sa Vasluiem pobijedili smo šampiona Ocelula sa 2:1. Lako sam se uklopio, a baš kao i u Slovačkoj imam dosta saigrača koji su sa prostora bivše Jugoslavije. Cilj mi je da se nametnem i što duže ostanem u inostranstvu. Do kraja ugovora sa klubom ostalo je još godinu i po, ali ukoliko u narednom periodu bude neka bolja finansijska ponuda možda i promijenim sredinu", rekao je Đurović.

Iako već nekoliko sezona igra van Crne Gore, Đurović pomno prati domaća fudbalska zbivanja...

"Raduje me ovo što radi Čelik, nadam se da će na ljeto proslaviti plasman u elitni rang. Dobro je i što je Ranko Radulović uzeo klub. Nadam se takođe i da će Sutjeska ostati u ligi i da će se u Nikšiću naredne sezone gledati gradski prvoligaški derbi", zaključio je Đurović.

Bonus video: