Prandeli oduševljen gestom Farine, pozvao ga u reprezentaciju

"Volim to što je Farina uradio. Pokazao je veliku hrabrost i nevjerovatnu mentalnu snagu", rekao je Prandeli za „Gazetu delo sport”
0 komentar(a)
Prandeli, Foto: Reuters
Prandeli, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2011. 19:33h

U jeku skandala oko namještanja utakmica u kojoj je „stradalo” nekoliko poznatih imena, Italijani su se uvjerili da u Kalću ima i fudbalera koji su sačuvali čast i odoljeli velikim finansijskim ponudama.

Tako je anonimus iz drugoligaša Gubija Simone Farina postao ličnost broj jedan na Apeninima nakon što je priznao policiji da je nedavno odbio mito od 200 hiljada eura da namjesti utakmicu Kupa između njegovog tima i Ćezene koja je odigrana 30. novembra. Tu svotu mu je ponudio bivši saigrač Alesandro Zamperini koji je nedavno uhapšen zbog namještaljki.

Farina je postao poznat, a nije prošao ni bez nagrade - selektor „azura” Ćezare Prandeli će da ga pozove za narednu akciju reprezentacije da osjeti atmosferu u nacionalnom timu.

"Volim to što je Farina uradio. Pokazao je veliku hrabrost i nevjerovatnu mentalnu snagu", rekao je Prandeli za „Gazetu delo sport”.

Oglasio se i predsjednik Gubija Marko Fjoriti koji, međutim, ne želi od Farine da pravi heroja.

"Simone se jednostavno ponašao kao normalan čovek koji ima principe. Njegov gest je pravi, ali me nije impresionirao. Da jeste to bi značilo da je ovo sport koji kontrolišu pogrešni ljudi. Simone je sada pokazao da fudbal ne pripada kriminalcima i kockarima", istakao je Fjoriti.

Farina je, inače, prošao mlađe kategorije Rome, ali nikada nije igrao za prvi tim „vučice”. Karijeru je gradio u nižerazrednim klubovima - bio je član Ćitadele, Gaulda i Ćelana, prije nego što je 2007. godine stigao u Gubio.

Bonus video: