Useni napustio Rudar

Tražio je popularni Uske i dobio ispisnicu, a nikome u klubu nije padalo na pamet da mu pravi bilo kakve probleme.
353 pregleda 0 komentar(a)
Useni, Foto: Savo PRELEVIĆ
Useni, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 24.12.2011. 09:28h

Ni Ivica Jovanović, ni Blažo Igumanović, ni Ermin Alić, niti Igor Ivanović ili Vladan Adžić.

Niko od pomenutih, za koje su neki klubovi već iskazali interesovanje, nije (za sada) napustio Pljevlja.

Prvi koji je to uradio je iskusni Nermin Useni, do ove sezone jedan od ključnih Rudarovih igrača, učesnik mnogih važnih fudbalskih bitaka i pohoda Pljevljaka ka trofejima. Tražio je popularni Uske i dobio ispisnicu, a nikome u klubu nije padalo na pamet da mu pravi bilo kakve probleme.

"Mnogo je on dao pljevaljskom fudbalu u prethodne tri i po godine da bi mi sada nešto zatezali i sitničarili. Useni, jednostavno, želi karijeru da nastavi u nekom drugom klubu, pretpostavljam da konkretnih ponuda ima i mi smo mu, bez obeštećenja, dali čiste papire i poželjeli sreću. Znam da će nedostajati i navijačima, ali i dolasci i odlasci spadaju u kategoriju neizbježnih fudbalskih sudbina", kaže jedan od najvažnijih operativaca i sekretar Rudara Muhamed Gerina.

Useni je od 2008. godine do danas odigrao 82 utakmice za Rudar, postigao sedam i namjestio makar još tri puta toliko golova. U tek završenoj polusezoni, uglavnom zbog čestih povreda, njegovo ime se samo sedam puta našlo u protokolu.

Dakle, iako nezvanično, počela je zimska fudbalska pijaca. U pljevaljskom prvoligašu su ranije najavili da su spremni i za prodaju i kupovinu. Prodaja bi trebalo da posluži za normalno, prije svega finansijsko funkcionisanje kluba, a kupovina za afirmaciju mladih i talentovanih igrača i pravljenje čvrste podloge za budućnost.

Bonus video: