Nova hapšenja u hrvatskom fudbalu

Sekretar Udruženja prvoligaša Hrvatske Neven Šprajcer uhapšen je danas zbog sumnje da je davao mito bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fudbalskog saveza Željku Širiću, koji je nedavno takođe uhapšen
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2011. 18:08h

Sekretar Udruženja prvoligaša Hrvatske Neven Šprajcer uhapšen je danas zbog sumnje da je davao mito bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fudbalskog saveza Željku Širiću, koji je nedavno uhapšen zbog namještanja utakmica Prve hrvatske fudbalske lige.

Šprajcer, koji je predsjednik Fudbalskog saveza Karlovačke županije, sumnjiči se da je Širiću davao novac za "pošteno suđenje" Fudbalskom klubu Karlovac u vrijeme dok je bio sekretar tog kluba, prenose hrvatski mediji.

On je pod istragom i zbog sumnje da je pomogao da više osoba, među kojima i neki policijski službenici, steknu visoko obrazovanje što je mogao da im omogući kao profesor na osječkom fakultetu.

Ovo hapšenje rezultat je proširene istrage protiv Širića, koji je nedavno uhapšen zajedno s predjsednikom Sudske komisije Stjepanom Đedovićem.

Kacelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) tereti Širića i Đedovića za primanje mita i protivpravno posredovanje.

Glavnu ulogu u njihovom hapšenju odigrao je 32-godišnji predsjednik FK Hajduk iz Splita Hrvoje Maleš.

On je, naime, Širiću i Đedoviću predao 30.000 eura, od 95.000 eura koliko su tražili za "pošteno suđenje". Odmah po predaji novca Širića i Đedovića je iznenadio USKOK.

Bonus video: