Čelsiju derbi sa Liverpulom, oproštaj Arsena i Pera, Hadersfild odolio prvaku

Čelsiju nada u Ligu šampiona, Arsenov oproštaj od "Emirejtsa i "nula" Sitija sa Hadersfildom
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2018. 17:47h

Derbi na "Stamfordu" između "plavih" i "crvenih" pripao je domaćem timu - Čelsi je slavio za nadu da može izboriti Ligu šampiona u posljednje dvije utakmice. Ipak, uprkos porazu Liverpulu, koji ima tri boda i utakmicu više od Čelsija, dovoljno je da na "Enfildu" dobije Brajton i izbori plasman u evropsku elitu. Liverpul ima neuporedivo bolju gol razliku, ali je Čelsi napravio pritisak i Totenhemu, koji ima dva boda više i utakmice sa Njukaslom i Lesterom.

Čelsi je bio bolji rival protiv umornog i povredama oslabljenog rivala, a presudio je gol glavom Francuza Olivije Žirua, na centaršut najraspoloženijeg igrača na terenu, Viktora Mozesa.

U Londonu je istovremeno odigran duel šeste i sedme ekipe u Engleskoj, a Arsenal je ponizio Barnli. U posljednjoj utakmici Arsena Vengera i Pera Mertezakera na "Emirejtsu", Gabonac Obamejang je golovima otvorio i zatvorio duel. Pored nejgovog dubla u strijelce su se upisali Lakazet, Kolašinac i Ivobi.

Mertezaker je zamijenjen u 77. minutu kako bi dobio zaslužene ovacije naviajča "tobdžija".

Prvak Engleske Mančester siti više nema prava na grešku u sezoni rekorda u Premijer ligi, pošto na svom "Etihadu" nije uspio da pobijedi Hadersfild. Iako je Pep Gvardiola izveo najjači sastav, ako se izuzme povrijeđeni Kun Aguero, ne može se žaliti na nedostatak sreće u današnjoj utakmici. Naprotiv, Hadersfild je imao jednako dobre šanse, iako je posjed, broj kornera... bio uveliko na strani domaćina.

Izabranici njemačkog trenera Davida Vagnera su odigrali sjajan meč za veliki bod u borbi za opstanak. Hadersfildu je zona ispadanja na svega tri boda.

Sa druge strane, "građani" ako žele da stignu do proklamovanog cilja - prvi u istoriji da osvoje 100 bodova u Premijer ligi, više nemaju pravo na grešku jer imaju 94.

U posljednja dva kola "građani" igraju sa Brajtonom i Sautemptonom.

Rezultati:

Mančester siti - Hadersfild 0:0

Arsenal - Barnli 5:0 (Obamejang 14, 75, Lakazet 45+3, Kolašinac 54, Ivobi 64)

Čelsi - Liverpul 1:0 (Žiru 32)

Bonus video: