Juve slavi titulu, Inter dočekao kiks Lacija, ne i Rome

Roma slavila na gostovanju Kaljariju, i bod u dva naredna kola joj garantuje Ligu šampiona
107 pregleda 0 komentar(a)
Mauro Ikardi Inter Milano, Foto: Reuters
Mauro Ikardi Inter Milano, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2018. 21:01h

Sve je jasno - Juventus će osvojiti sedmi uzastopni "skudeto".

Napoli je danas igrao 2:2 protiv Torina, pa dva kola prije kraja zaostaje šest bodova. Teorijski, Juventusu fali bod, u praksi je sve gotovo.

Ako "stara dama" izgubi oba meča, od Rome u Rimu i Verone u Torinu, Napoli će morati da pobijedi Sampdoriju u Đenovi i Krotone u Napulju, ali i da nadoknadi veliki zaostatak u gol razlici.

Juventus, naime, ima za 16 golova bolji skor od prvog pratioca.

Šanse da se tako nešto dogodi - zaista ne postoje, koliko god fudbal bio čudna igra.

Roma je slavila na gostovanju Kaljriju i sada je treća sa dva boda više od Lacija i četiri od Intera. Rimljani su stekli realne šanse da izbore jedno od prva četiri mjesta i bod u naredna dva kola im garantuje plasman u Ligu šampiona. Ukoliko ne uspije protiv Juventusa na Olimpiku u narednom, onda će šansu tražiti u posljednjem kolu u gostima Sasuolu.

Inter je u podne protutnjao Udinama i uključio se u borbu za mjesto u Ligi šampiona, koju mu je omogućila Atalanta.

Ekipa iz Bergama je remizirala u još jednom senzacionalnom duelu sa Lacijom, nakon što je u prvom dijelu sezone bilo 3:3, pa sada Lacio ima samo dva boda više od Intera. Lacio i Inter igraju međusobni duel na Olimpiku u posljednjem kolu, koji će najvjerovatnijen rješavati pitanje plasmana u evropsko elitno takmičenje.

"Nerazuri" su produbili krizu Udinezea, koji je prošlog vikenda remijem sa Beneventom prekinuo najnegativniji niz u istoriji od 11 uzastopnih poraza u prvenstvu. Atalanta je šesta sa svega bodom iza Milana i bori se za kvalifikacije u Ligi Evrope. Ona je bila bolji rival na Olimpiku i u posljednjih 20-tak minuta je propustila tri zicera za trijumf.

Inter je već u prvom poluvremenu slomio otpor "zebri", jer su nakon gola Rafinje, u finišu poluvremena sve dileme otklonili Rafinja i Ikardi.

udi-int от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Udineze je nakon velike krize igre i rezultata dospio u borbu za opstanak, iznad koje je samo bod, ali i utakmicom više od Kaljarija koji večeras od 20,45 sati dočekuje Romu, koja je sada četvrta, samo bod iznad Intera!

Burno je u donjem dijelu tabele, a Kjevo je ostao nada grada Verone da će i naredne sezone imati prvoligaša, jer su "leteći magarci" savladali Krotone. Sada su Kjevo, Udineze i Krotone na samo bod iznad Kaljarija u zoni ispadanja, a šanse u opstanak su izgubili Benevento i Verona.

Rezultati:

Udineze - Inter 0:4 (Ranokja 13, Rafinja 44, Ikardi 45+1, Valero 71)

Kjevo - Krotone 2:1 (Birsa 12, Stepinski 82 - Tuminelo 90+4)

Đenova - Fiorentina 2:3 (Rosi 64, Lapadula 68 - Benazi 43, Eiserik 77, Dabo 80)

Lacio - Atalanta 1:1 (Kaisedo 24 - Berou 2)

Napoli - Torino 2:2 (Mertens 25, Hamšik 71 - Baseli 55, De Silvestri 83)

Spal - Benevento 2:0 (Paloski 25, Antenući (penal) 83)

Sasuolo - Sampdorija 1:0 (Politano 68)

Kaljari - Roma 0:1 (Under 15)

Bonus video: