Krkotić: Dačija može do titule

Krkotić je odmah po dolasku u Kišinjev osvojio trofej sa Moldavcima (Superkup), a sada ozbiljno razmišlja i o drugom, još važnijem peharu - tituli prvaka
0 komentar(a)
Krkotić, Foto: Fcdacia.md
Krkotić, Foto: Fcdacia.md
Ažurirano: 21.12.2011. 09:38h

U proteklih šest mjeseci bivši vezista Zete Miloš Krkotić afirmisao se na najbolji mogući način u dresu moldavske Dačije, ljetošnji odlazak sa Trešnjice očigledno je bio pravi, pozitivan stimulans. On je, istina, znao da zablista i na Trešnjici, ali rijetko je dobio šansu da se u Zeti dokazuje u kontinuitetu.

Krkotić je odmah po dolasku u Kišinjev osvojio trofej sa Moldavcima (Superkup), a sada ozbiljno razmišlja i o drugom, još važnijem peharu - Dačija na kraju prvog dijela sezone zaostaje dva boda za liderom Šerifom.

"Zadovoljan sam svime, ljudi iz kluba takođe. Igram na poziciji polušpica, postigao sam šest golova, a imao sam i puno asistencija. Drago mi je što sam već osvojio jedan trofej, a mislim da možemo do titule. Imali smo 12 pobjeda, ali smo u posljednjem jesenjem kolu poraženi od Iskre iz Stala u meču u kom smo bili izraziti favorit", podsjetio je Krkotić.

On je zadovoljan i kompletnim fudbalskim ambijentom u Moldaviji...

"Na čelu kluba je ruski milijarder, a predvodi nas legendarni Igor Dobrovoljski, čiji treninzi su veoma zanimljivi. Ima dosta stranaca u moldavskoj ligi, pogotovo Brazilaca, a puno se ulaže u fudbal. Mi igramo na stadionu koji može da primi 25 hiljada gledalaca, a radi se novi čiji kapacitet će biti duplo veći", rekao je fudbaler Dačije.

Krkotić se brzo adaptirao na novu sredinu i ligu, a zanimljivo da mu u Kišinjevu društvo prave i dvojica nekadašnjih saigrača iz Zete - Slaven Stjepanović i Janko Tumbasević.

- Drago mi je što smo svi zajedno. Stjepanović je u posljednje vrijeme odsustvovao zbog povrede, operisao je ligamente koljena i biće spreman za drugi dio sezone. A dio narednih priprema obavićemo u Španiji, gdje ćemo ostati 20-ak dana. Od kada sam stigao imali smo nekoliko jakih međunarodnih provjera - savladali smo Dinamo Bukurešt sa 2:1, dok smo remizirali protiv CSKA iz Moskve (1:1) - dodao je Krkotić.

Bivši vezista Zete trenutno odmara, ali i uveliko razmišlja kako da na pravi način zaokruži prvu sezonu u inostranstvu...

"Počeo sam individualno da radim sa trenerom Vladom Krunićem, jer se bliži početak zimskih priprema. Zadovoljan sam kako je sve krenulo, ali svjestan sam naravno da može da bude još bolje", zaključio je Krkotić.

Bonus video: