Portal "Indeks" bojkotuje hrvatsku ligu

"Ne želimo ovakav nogomet, jer to nije sport. Ne želimo gladne nogometaše koji su idealna meta za kladioničarsku i menadžersku mafiju"
124 pregleda 0 komentar(a)
Indeks, Foto: Index.hr
Indeks, Foto: Index.hr
Ažurirano: 20.12.2011. 17:32h

Nakon brojnih korupcionaških afera koje su posljednjih mjeseci potresle hrvatski fudbal, jedan od najčitanijih hrvatskih portala "Index.hr" preuzeo je nesvakidašnji potez - totalni bojkot izvještavanja sa svih dešavanja u Hrvatskoj nogometnoj ligi!

Uredništvo portala je pozvalo druge medije i navijače da se pridruže bojkotu, a u obrazloženju se kaže:

"Ne želimo ovakav nogomet, jer to nije sport. Ne želimo gladne nogometaše koji su idealna meta za kladioničarsku i menadžersku mafiju. Ne želimo nikad razjašnjena ubojstva, ukradene titule, župane i njihova potrčkala u upravnim odborima, nesposobne predsjednike i drmatore iz sjene".

"Želimo da igrači ustanu protiv dogovorene lige. Želimo da navijači bojkotiraju Hrvatsku nogometnu lakrdiju, u kojoj praktički nema i ne može biti poštenog lica. Index je odlučio reći dosta obmanjivanju te ćemo do daljnjeg bojkotirati utakmice hrvatskog prvenstva. Ne želimo da nas više varaju i prodaju nam nogometnu bljuzgu. Ne pristajemo se pretvarati da ovakva liga ima bilo kakvog smisla, niti našim čitateljima nuditi laži koje nama svakodnevno serviraju. Index do daljnjeg zanima samo napredak istrage o namještanju utakmica i ostalim nezakonitim radnjama u i oko HNL-a".

"Ako Vlatko Marković, zajedno s članovima Izvršnog odbora HNS-a, preživi lavinu koja se zakotrljala nakon uhićenja najmoćnijih nogometnih sudaca, a prvenstvo se nastavi bez posljedica, bit će to prvorazredni skandal koji debelo izlazi iz okvira sporta".

"Već davno crna kronika preselila se u sportske rubrike, no posljednja afera mora biti konačni slom samovolje i neznanja ljudi koji već godinama nesmetano rade na propasti nogometa. Puno toga ovisit će o volji državnih organa jer samo njihova ozbiljnost može donekle riješiti kaos koji smo uobičavali nazivati hrvatskim nogometnim prvenstvom".

"Dosadašnje vlasti iskazale su se samo u poticanju kriminala. Dopuštale su i još uvijek dopuštaju pritiske na zakonodavstvo, oglušuju se na besramna kršenja zakonitosti i legalizaciju kriminala od strane uhljebljene nogometne vrhuške koja ne poštuje čak ni vlastiti Statut".

Možda je dovoljno posjetiti da su Željka Širića suspendirali likovi poput Pere Vićana i Mira Uljana, koji su zbog kaznenih progona u puno goroj situaciji nego li je to trenutno osječki gospodar života i smrti.

Index već godinama ukazuje na nepravilnosti i kršenje zakona u radu HNS-a. Ukazujemo na korupciju i nevjerojatnu bahatost čelnika HNS-a koji su izgubili dodir sa stvarnošću i ne poznaju pojam odgovornosti. Nema smisla.

Index više ne želi izvještavati u ovakvom nogometu. Smatramo da nogometaši ne bi trebali igrati ovakvu ligu i da navijači ne bi trebali odlaziti na stadione. Sve dok ne dođe do krupnih uhićenja i utvrđivanja regularnosti HNL-a, Index prestaje s objavljivanjem izvještaja iz Hrvatske nogometne lige. Neregularnost prvenstva je evidentna i izvještaji iz prvenstva kao takvog više nemaju što raditi u rubrici "Sport". HNL nije slučaj za sportske novinare, već za Uskok.

Bonus video: