Petrovac hit prvenstva; Jovanović i Popović obilježili jesen

Biće teško zadržati postojeći igrački kadar, prvenstveno zbog toga što smo dobrim igrama skrenuli pažnju na sebe, kaže član uprave Mihailo Đurović
0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2011. 17:18h

Stabilni prvoligaš iz malog primorskog mjesta prethodne polusezone odradio je sjajan posao. Epitet apsolutnog hita jesenjeg dijela šampionata (jakim kolektivnim duhom i rezultatima koji su premašili očekivanja) u potpunosti je zaslužen. Stručni štab i fudbaleri Petrovca sada u miru uživaju u plodovima prethodnog rada. Ušuškani, zadovoljni bodovnim saldom i izmirenim obavezama u dogovorenom roku. Pravi posao rukovodeće ljude kluba tek očekuje. Primarni cilj je zadržati ekipu na okupu, zahvaliti se onima koji nisu ispunili očekivanja i razmišljati o narednim akvizicijama...

- Biće teško zadržati postojeći igrački kadar, prvenstveno zbog toga što smo dobrim igrama skrenuli pažnju na sebe, a pojedini igrači dodatno pojačali interesovanje određenih klubova. Nalazimo se u samom vrhu tabele, pokazali smo pobjednički mentalitet i karakter koji je svojstven velikim ekipama. Planiramo da tako bude i na proljeće. Razmišljamo o pojačanjima, ali je još uvijek rano govoriti o tome - rekao je član uprave Petrovca Mihailo Đurović.

Ekipa se nalazi na odmoru do 10. januara, iako je trener Milorad Malovrazić svim fudbalerima odredio program individualnih treninga od 25. decembra, da bi u spremno dočekali start priprema. Dobrim rolama prethodne polusezone pažnju na sebe su dodatno skrenuli golman Nemanja Popović i polivalentni vezista Nenad Jovanović, koji je i pravo otkrovljenje jeseni. Za najboljeg strijelca Petrovca interesovanje pokazuju i Kiprani.

- Interesuju se inostrani klubovi, a nama njihovo interesovanje prija. Međutim, nikakvih konkretnih poteza još uvijek nije bilo. Sa Popovićem je potpisan ugovor na pola godine, imamo želju da ga zadržimo, ali ako stigne neka unosnija ponuda promjeniće trenutnu sredinu. Ukoliko bude tako moraćemo da razmišljamo i o dovođenju novog čuvara mreže, ali želimo i par pojačanja u drugim linijama tima- kategoričan je pomoćni trener Rudolf Roki Marčić.

Kompletan trenažni proces pred proljećnji dio šampionata Petrovčani će najvjerovatnije odraditi na Jazu.

Bonus video: