Boban: Dinamo je Mamićev kmet

Na sve češće pozive da dođe na mjesto predsjednik FS Hrvatske i napravi red, Boban tvrdi da to neće učiniti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 13:11h

Legenda hrvatskog fudbala, legenda zagrebačkog Dinama Zvonimir Boban konačno se oglasio i povodom stanja u zagrebačkom klubu i uopšte hrvatskom fudbalu.

Boban tvrdi da je sve građansko u Dinamu ubijeno, a posebno ga smeta kako se klub ponio prema Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću.

"Mamić je najutjecajniji čovjek u našem fudbalu, ali je hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić vlasnik bez vlasničkog lista", rekao je Boban za Sportske novosti.

Komentarišući posljednja dešavanja, odnosno hapšenja potpredsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske Željko Širića i predsjednika sudijske komisije Stjepana Djedovića , zbog sumnje da su primili mito kako bi uticali na suđenje u najmanje jednoj utakmici prvenstva Hrvatske, Boban tvrdi da vrh Hrvatskog fudbalskog saveza mora otići.

"Naš je fudbal sramota! Marković (predsjednik) i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i moraju časno otići, a ne nečasno ostati", doda je Boban.

Na sve češće pozive da dođe na mjesto predsjednik FS Hrvatske i napravi red, Boban tvrdi da to neće učiniti.

"Ne pada mi na pamet. Pogrešno je misliti da pojedinac može sam nešto napraviti. Vlada odmah mora intervenirati i uvesti red", smatra Boban.

Bonus video: