Mančester junajted se vraća u Ligu šampiona?

FIFA je zaprijetila Švajcarskom fudbalskom savezu da će ih isključiti iz svog članstva ukoliko do 14. januara disciplinski ne sankcionišu Sion, a Englezi u tome vide svoju šansu
0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.12.2011. 13:03h

Mančester junajted bi mogao na mala vrata da se vrati u Ligu šampiona i osmini finala protiv Bajerna iz Minhena zauzme mjesto Bazela, prenosi Sport klub.

Naime, FIFA je zaprijetila Švajcarskom fudbalskom savezu da će ih isključiti iz svog članstva ukoliko do 14. januara disciplinski ne sankcionišu Sion.

Englezi baš u ovoj činjenici vide svoju šansu.

Sionu je 2008. godine zabranjeno da kupuje igrače tokom naredna dva prelazna roka, pošto je vršio pritisak na egipatskog golmana Esama El Haradija da raskine ugovor sa tadašnjim klubom Al Ahlijem.

Švajcarci su, međutim, prekršili tu zabranu zbog čega su ljetos izbačeni iz Lige Evropa, a umjesto njih u grupnoj fazi tog takmičenja igrao je škotski Seltik.

U saopštenju Izvršnog odobra FIFA, koji se sastao u Tokiju, navodi se da je Sion "više puta pokušao da zaobiđe ovu odluku na pravno uvredljiv način".

Dodaje se, takođe, da je Fudbalskom savezu Švajcarske naloženo da sve utakmice u kojima su za Sion igrala šestorica igrača koji su potpisali ugovore mimo zabrane, budu proglašene porazom tog tima.

"Ako rok ne bude poštovan, FIFA će automatski suspendovati FS Švajcarske od 14. januara 2012. godine", navodi se u saopštenju.

Sion se poslije 18 utakmica u prvenstvu Švajcarske nalazi na diobi druge pozicije sa Lucernom.

Obje ekipe imaju po 31 bod, sedam manje od vodećeg Bazela.

Ukoliko kazna FIFA stupiti na snagu, 22. februara u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona švajcarski Bazel neće moći da igra protiv Bajerna, a u ovom slučaju, u takmičenje bi mogao da se vrati Mančester Junajted, koji je grupi zauzeo treće mjesto.

Bonus video: