Juventus korak od titule, Milan poslao Veronu u drugu ligu

"Stara dama" sada ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Napoli, koji u nedjelju dočekuje Torino i mora da pobijedi
3 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2018. 20:52h

Juventus je na poluvremenu gubio 1:0 od Bolonje, činilo se da će Napoli, možda, dobiti novu šansu u trci za Skudeto, ali je aktuelni šampion na kraju upisao očekivanu pobjedu, sa 3:1.

"Stara dama" sada ima velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Napoli, koji u nedjelju dočekuje Torino i mora da pobijedi.

U slučaju poraza Napolija, Juve će moći i matematički proslavi titulu, dva kola prije kraja. Juventus bi bio sasvim blizu trofeja i ako Napoli remizira sa Torinom, jer bi Napoli ostao na šest bodova zaostatka (međusobni skor je izjednačen, pa bi odlučivala ukupna gol-razlika ako dva tima budu imala isti broj bodova).

Bolonja je šokirala navijača Juventusa u prvom poluvremenu, nakon vođstva iz penala, koji je realizovao Verdi.

Međutim, Masimo Alegri je na poluvremenu povukao ključan potez, u igru je uveo Daglasa Kostu, koji je sa dvije asistencije bio ponajbolji igrač meča.

Ipak, mrežu domaćih je načeo odbrambeni igrač Da Majo, a pobjedu domaćima donijeli su Kedira i Dibala.

Milan je bio ubjedljiv na svom terenu protiv Verone sa 4:1, u prvoj utakmici 36. kola Serije A.

Ekipa Rina Gatuza se, tako, privremeno popela na šesto mjesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, a Veronu je poslala u drugu ligu.

Milan je poveo u 10. minutu golom Hakana Čalhanoglua, a drugi gol postigao je Patrik Kutrone u 32. minutu. Tri gola prednosti "roso-nerima" donio je Ignjacio Abate u 39. minutu, dok je gol za Veronu postigao Song Vu Li u 85. minutu.

Konačan rezultat postavio je Fabio Borini u 89. minutu.

Poslije druge uzastopne pobjede, ukupno 17. u prvenstvu, Milan ima 60 bodova, dva više, ali i utakmicu više od sedmoplasirane Atalante.

Verona je pretrpjela 25. poraz u prvenstvu i kao pretposljednja na tabeli sa 25 bodova ispala je u Seriju B.

Rezultati 36. kola

Milan - Verona 4:1

Čalhanoglu 11, Kutrone 32, Abate 49, Borini 89 - Li 85.

Juventus - Bolonja 3:1

De Majo 52, Kedira 64, Dibala 69 - Verdi (penal) 30.

Nedjelja: Udineze - Inter (12.30), Lacio - Atalanta (15), SpalL - Benevento (15), Kjevo - Krotone (15), Đenova - Fiorentina (15), Napoli - Torino (15), Sasuolo - Sampdorija (18), Kaljari - Roma (20.45).

Bonus video: