Stop za Čelzi u Viganu

Simon Vukčević je zamijenjen u 62. minutu, a navijači po ko zna koji put sezone tražili odlazak trenera Stiva Kina.
57 pregleda 0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2011. 20:07h

Taman kada se činilo da je Čelzi pobjedom nad Mančester sitijem uhvatio ritam borbe za titulu, stigao je demant - Vigan je na WB areni zakinuo tim Andrea Viljaš-Boaša za dva boda.

Gosti su poveli golom Staridža u 59. minutu, izjednačio je Gomez tri minuta prije kraja nakon loše reakcije odbrane Čelzija i očajne reakcije golmana Petra Čeha.

Domaćin je zasluženo izjednačio, jer je u posljednjih pola sata nakon gola Čelzija držao protivničku odbranu u šahu.

"Nismo zadovoljni, ali moramo da nastavimo dalje. Vjerujem da ovaj remi neće uticati na naše samopouzdanje", izjavio je Viljaš-Boaš nakon meča.

I možda remi zaista neće uticati na samopuzdanje igrača Čelzija, ali rivali imaju šansu da umaknu - Mančester siti danas u derbiju čeka Arsenal (mogao bi da ode na plus devet), dok Mančester junajted gostuje Kvins Parku.

Fudbaleri Blekburna ostali su prikovani za dno tabele u Premijer ligi, nakon što su izgubili još jedan meč koji su "morali da dobiju" - Vest Bromvič Albion je na Ivud parku slavio sa 2:1.

Simon Vukčević je zamijenjen u 62. minutu, a navijači po ko zna koji put sezone tražili odlazak trenera Stiva Kina.

"Ostavka? Nema šanse. Već sjutra smo na treningu i počinjemo pripreme za utakmicu u utorak. Nadam se da će nakon te utakmice tabela napokon izgledati bolje. Imam podršku uprave i istrajan sam da nastavim", rekao je Kin.

Na sreću Blekburna, ima jedan tim koji je gori - Bolton je očekivano poražen na gostovanju Fulamu, čime je zadržao posljednje mjesto na tabeli sa samo devet bodova. Blekburn ima samo bod više i ta dva tima sastaće se u utorak. Biće to derbi začelja u bukvalnom smislu.

"Moramo da dobijemo tu utakmicu", poručio je Kin.

Povredama destabilizovani Njukasl nije dobio ni šesti meč zaredom. Mjeru "svrakama" ovoga puta je uzeo velški Svonsi, koji je u gostima idržao da ne primi gol (0:0).

U lošoj seriji je Everton, koji je na svom terenu odigrao 1:1 sa Noričem. Poveli su gosti, a sve što su "karamelice" uspjele da urade bio je gol Leona Osmana u finišu utakmice.

Rezultati:

Vigan - Čelzi 1:1

Gomez 87 - Staridž 59

Blekburn - Vest Bromvič 1:2

Dan 72 - Morison 52, Odemvinge 89

Everton - Norič 1:1

Osman 81 - Holt 28

Fulam - Bolton 2:0

Dempsi 32, Ruiz 34

Njukasl - Svonsi 0:0

Vulverhempton - Stouk 1:2

Hant (penal) 17 - Dojl (autogol) 58, Krauč 70

Nedjelja:

KPR - Mančester junajted

Aston Vila - Liverpul

Totenhem - Sanderlend

Mančester siti - Arsenal

Bonus video: