Kamerunci kaznili Samjuela Etoa

Napadač Anžija će propustiti 15 utakmica nacionalnog tima. Osim njega, kažnjeni su i zamjenik kapitena Eiong Enoh (Ajaks) i Benoa Asu-Ekoto (Totenhem)
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 22:58h

Napadač ruskog Anžija Samjuel Eto kažnjen je sa 15 mečeva zabrane igranja za selekciju Kameruna, jer je bio predvodnik štrajka igrača zbog čega je otkazana prijateljska utakmica protiv Alžira.

Iznenađujuće oštra kazna je došla od strane Fudbalskog saveza Kameruna (FECAFOOT) i njene disciplinske komisije.

Tada je razlog za pobunu bila činjenica da reprezentativcima nije uplaćen novac od strane FECAFOOT, a sada kamerunska kuća fudbala treba kolegama iz Alžira da uplati million dolara zbog otkazivanja.

Eto ima dvije nedjelje da uloži žalbu na kaznu, zbog koje će propustiti Afrički kup nacija 2013. godine u Gvineji Bisao, kao i mečeve kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. protiv Demokratska Republika Kongo i Libije u junu.

Zamjenik kapitena Eiong Enoh, koji igra za holandski Ajaks, dobio je dva meča suspenzije zbog njegove uloge u štrajku koji je izazvao, kako je saopšteno na sajtu saveza, veliku sramotu za kamerunski fudbal.

Lijevi bek Totenhema Benoa Asu-Ekoto, dobio 2.000 dolara kazne za nepoštovanje dresa reprezentacije.

Sada se očekuje rekacija kažnjenih igrača, ali i ostatka selekcije, pošto su rekli da će svi otkazati nastupe za Kameruna, ako se pomenuta trojka kazni.

Bonus video: