Trezege se dogovorio sa River Platom

Dvoipogodišnji ugovor biće potpisan u ponedjeljak, a Trezege će pokušati da pomogne klubu da se vrati u elitu
0 komentar(a)
Trezege, Foto: Reuters
Trezege, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2011. 16:34h

David Trezege je dogovorio uslove oko potpisivanje dvoipogodišnjeg ugovora sa River Platom, a sve će biti završeno u ponedjeljak.

Iskusni napadač je rođen u Argentini, igrao je za Platense, a kao mlad je napustio rodnu zemlju i afirmaciju stekao u Monaku.

Sada je dobio šansu da se vrati u Južnu Ameriku i da brani boje kluba koji je prvi put izpao iz elite u 110 godina postojanja.

"Želim da igram za River, da ispusnim san. Kao mlad želio sam da igram za ovaj tim. River prolazi kroz težak period i to je ono što mi daje veliku želju da vratimo klub tamo gdje mu je mjesto i da to bude kruna moje karijere. Osjećam da mogu da pomognem i želim da pokažem svoj kvalitet u Argentini", objasnio je Trezege.

Tim iz Buenos Airesa traži put za povratak u prvu ligu sa novim trenerom Matijasom Almeidom.

"U savršenom sam fizičkom stanju. Razgovarao sam sa Matijasom, imali smo veoma produktivan razgovor. Objasnio mi je situaciju, cilj kluba, što predstavlja veliki izazov za mene. Već sam ovo prošao sa Juventusom u sezoni 2005/2006. godine. Dobro znam šta River predstavlja za argentinski fudbal, a igranje na "Monumentalu“ je ono što mi daje snagu da u svakom meču dam 100 odsto“, zaključio je Trezege.

Osim za Platense, Monako i Juventus, 34-godišnji fudbaler igrao je za Erkules i Banijas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojim je nedavno raskinuo saradnje nakon samo dva meča.

Član reprezentacije Francuske bio je od 1997. do 2008. godine. Odigrao je 71 meča i dao 34 gola.

Bonus video: