Derbi Milan - Arsenal, Barselona kreće iz Leverkuzena

Legendarni njemački fudbaler Paul Brajtner, koji je izvlačio kuglice, bio je srećan svom Bajernu - Bavarci će u osmini finala igrati sa švajcarskim Bazelom
0 komentar(a)
Žrijeb Liga šampiona, Foto: Beta/AP
Žrijeb Liga šampiona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2011. 11:54h

Barselona će u odbranu titule prvaka Evrope krenuti duelima sa Bajerom - na današnjem žrijebu za osminu finala Lige šampiona, „farmaceuti” su za rivala dobili tim koji su svi željeli da izbjegnu.

Derbiji će svakako biti okršaji Milana i Arsenala, dok će Real Madrid, osim protivnika, morati da se bori i sa čuvenom ruskom zimom, pošto je CSKA rival timu Žozea Murinja.

"Moramo da slušimo neugodnu tradiciju, jer smo odlučni da idemo dalje", izjavio je sportski direktor Milana Umberto Gandini.

Ako se pogleda tradicija, Milanezi su dobili pakleno težak žrijeb - najveći italijanski klub je, naime, u sva tri posljednja učešća u Ligi šampiona završavao takmičenje u osmini finala, svaki put je eliminisan od Engleza, svaki put nakon poraza na domaćem terenu!

U sezoni 2008/09 za Milan je bio koban upravo Arsenal, koji je nakon 0:0 u Londonu slavio u Italiji sa 2:0. U sezoni 2009/10 sa Milanom se našalio Mančester junajted (dvostruka pobjeda - 3:2 u gostima, 4:0 kući), dok je prošle godine Totenhem slavio na "San Siru" sa 1:0 prije nego što je prolaz potvrdio kod kuće (0:0).

Ali, uprkos tradiciji, ni u Arsenalu nisu bili pretjerano oduševljeni. Nakon što su u minule dvije sezone kao drugoplasirani tim imali nesreću da idu na Barselonu, ekipi Arsena Vengera nije se posrećila ni prva pozicija.

"Iskreno, bilo je drugih timova koje smo priželjkivali", kazao je generalni sekretar Arsenala Dejvid Majls.

A nakon što ih je žrijeb sudario sa Barselonom, fudbalerima Bajera iz Leverkuzena preostalo je samo da se pomole bogu.

"Nadamo se da će Barselona imati loš dan", prokomentarisao je Rudi Feler, sportski direktor "farmaceuta".

Katalonci se, s obzirom na snagu, nisu previše opterećivali žrijebom. Ionako je cijela ekspedicija trenutno u Japanu.

"Najvažnije je da ne igramo u Rusiji, zbog hladnoća i putovanja", kazao je Barsin direktor Amador Bernabeo.

Ono što je Barsa željela da izbjegne, dobio je Real - sudar sa moskovskom "crvenom armijom" biće težak iz dva razloga.

"Prvi je hladnoća u Moskvi, a drugi plastični teren na koji nismo navikli. Moramo da budemo oprezni", komentar je Emilija Butragenja, člana uprave Reala.

Legendarni njemački fudbaler Paul Brajtner, koji je izvlačio kuglice, bio je srećan svom Bajernu - Bavarci će u osmini finala igrati sa švajcarskim Bazelom. A ambicije njemačkog fudbalskog brenda ne završavaju se prolaskom u četvrtfinale...

"Naš cilj je finale, koje se igra u Minhenu, što će biti dodatni motiv. Bilo bi isto da smo izvukli bilo koji drugi tim. Prirodno je da smo favoriti protiv Bazela, ali ne zaboravljamo da je u pitanju ekipa koja je u grupi bila bolja od jednog Mančester junajteda", kazao je sportski direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Čelzi će igrati sa Napolijem, dok se šampion iz 2010. Inter sastaje sa Marsejom.

Dueli Zenit - Benfika i Lion - APOEL najmanje su atraktivni parovi Lige šampiona, ali će biti vrlo uzbudljivo, posebno u Sankt Peterburgu i Lisabonu.

Parovi osmine finala

Lion - APOEL

Napoli - Čelzi

Milan - Arsenal

Bazel - Bajern

Bajer - Barselona

CSKA - Real Madrid

Zenit - Benfika

Marsej - Inter

Prve utakmice osmine finala igraju se 14. i 15. odnosno 21. i 22. februara, a revanši su 6. i 7. odnosno 13. i 14. marta 2012. godine.

Veliko finale na programu je 19. maja na „Alijanc areni” u Minhenu.

Bonus video: