Privedeno 217 navijača Universidada

Navijači su u burnom slavlju uništili 150 autobusa gradskog prevoza i pritom povrijedili 18 vozača i četiri policajca. Neredi su prekinuti tek nakon upotrebe vodenih topova i suzavca
0 komentar(a)
Universidad, Foto: Beta/AP
Universidad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2011. 10:32h

Čileanska policija privela je 217 navijača Universidad de Čilea, koji su pretjerali u slavlju na ulicama Santijaga nakon što je njihov klub osvojio Kopa Sudamerikanu, južnoameričku verziju Lige Evrope.

Navijači su u burnom slavlju uništili 150 autobusa gradskog prevoza i pritom povrijedili 18 vozača i četiri policajca. Neredi su prekinuti tek nakon upotrebe vodenih topova i suzavca.

„Srećni smo zbog još jednog uspjeha čileanskog fudbala, ali navijači su pretjerali u divljanju. Uništavali su svoj grad, što je glupo, ali i žalosno”, kazala je guvernerka Santjaga Sesilija Peres.

Universidad de Čile je do prvog naslova stigao nakon što je u revanšu finala pobijedio ekvadorski LDU Kito 3:0, te tako potvrdio trijumf od 1:0 ostvaren na prvoj utakmici.

Golove za čileanski sastav postigli su Eduardo Vargas u 2. i 86. i Gustavo Lorenseti u 79. minutu. Vargas je sa ukupno 11 pogodaka osvojio nagradu za najboljeg strijelca takmičenja.

Bonus video: