Stefan Nikolić: Gazda je izjavio da će platiti obeštećenje za otkup mog ugovora

"Drago mi je što sam riješio veoma važnu utakmicu, jer sada smo u društvu Junajteda, Sitija i Valensije", rekao je Nikolić
92 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Nikolić, Foto: Reuters
Stefan Nikolić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.12.2011. 09:58h

Da je kapiten mlade crnogorske reprezentacije Stefan Nikolić kojim slučajem mogao da bira vrijeme kada da zablista u dresu Steaue, vjerovatno ne bi mogao da odabere povoljniji i ljepši trenutak. Dva pogotka protiv AEK-a iz Larnake u Ligi Evrope (domaćin je slavio sa 3:1), koja su rumunskom gigatnu donijela plasman u šesnaestinu finala digla cu cijenu 21-godišnjem napadaču koji je ljetos stigao u Steauu na pozajmicu iz Politehnike iz Temišvara...

Nikolić je srušio Kiprane golovima u 70. i 85. minutu - jednom je odlično reagovao glavom nakon kornera, a drugi put na efektan način pogodio bliži ugao gostujućeg gola. I više nego dovoljno da postane heroj Bukurešta u vjerovatno najvažnijem ovosezonskom meču na međunarodnoj pozornici.

"Drago mi je što sam riješio veoma važnu utakmicu, jer sada smo u društvu Junajteda, Sitija i Valensije. Nadam se da uz povoljan žrijeb možemo da ostvarimo veći uspjeh. Bila je zaista sjajna atmosfera, slavili smo pred 54 hiljade navijača", ističe Nikolić za “Vijesti”.

Crnogorski napadač je, dakle, obradovao brojne navijače, ali i učvrstio sopstvenu poziciju u klubu. Verzije da će ga klub po završetku sezone vratiti u Temišvar (što se pojavilo u pojedinim rumunskim medijima), sada definitivno nisu “na snazi”...

"Sigurno da su mi golovi puno značili, a gazda je nakon utakmice izjavio da će platiti oko milion eura obeštećenja za otkup mog ugovora iz Politehnike. Nadam se, dakle, da ću ostati. A po medijima se inače pojavljuje puno toga, ima i stvari koje i ne prenesu baš jasnu sliku o svemu. Imamo tri kanala na kojima se 24 časa vrti samo fudbal. Steaua je ovdje zaista mnogo popularna, kao kada biste spojili imidž i popularnost Crvene zvezde i Partizana" kaže kapiten mlade reprezentacije Crne Gore.

Nikolić će tako uz defanzivca Mančester sitija i imenjaka Stefana Savića predstavljati crnogorske fudbalere u Ligi Evrope u 2012. godini.

"Oni su sigurno jedna od jačih ekipa, znamo kakva imena imaju. No, i Steaua ima veliku tradiciju, klub je osvajao Kup šampiona" rekao je crnogorski napadač, koji je zadovoljan kako je protekla jesen u Bukureštu.

"Pokazao sam kvalitet - postigao sam ukupno četiri gola, ali imao i šest asistencija. Na svakom meču sam dobijao šansu, dok sam tri puta bio starter u prvenstvu, jednom u Kupu, a dva puta sam od početka igrao u Ligi Evrope" podsjetio je Nikolić.

Izgladio nesporazum sa navijačima

Mladi crnogorski internacionalac jedno vrijeme nije bio baš u dobrim odnosima sa navijačima Steaue, ali se i to promijenilo...

"Kada smo u Kupu poraženi sa 2:0 od Politehnike, izjavio sam da mi je žao što nijesam u Temišvaru. Takvu izjavu loše su prihvatili navijači Steaue. No, sada je sve u redu, izgladili smo odnos" kazao je Nikolić.

Bonus video: