Toti: Idem, ne idem..

“Znam da sam mnoge zabrinuo. Pojedini navijači su me vrijeđali na ulici, a to nijesu bili navijači Lacija. Međutim, želim da smirim ambijent – ostajem u Romi”, naglasio je Toti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 14:53h

U Vječnom gradu često znaju da vam kažu: „U Rimu se ne smiju dirati Koloseum i Toti“. Kapiten Rome je za glavni grad Italije simbol, naravno prije svega za navijače „vučice“, ali i sve neutralne. Jedino ga, naravno, ne „gotive“, navijači Lacija...

Čitavu karijeru posvetio je samo Romi, odolio je mnogim ponudama i izazovima velikih klubova, ali je nakon remija sa Juventusom (1:1) uzburkao strasti svojom izjavom da „u posljednje vrijeme razmišlja o odlasku!“.

„Ako se neke stvari ne primijene, nastaviću da razmišljam o odlasku. Ako sam ja problem Rome, razmislićemo o svemu. Pri čemu ne mislim na klub, trenera ili saigrače. Žao mi je da čujem pojedine izjave navijača Rome na moj račun“, kazao je Toti tokom večere u Muzeju umjetnosti Rimu, organizovane povodom predstojećeg katoličkog Božića.

Toti je protiv Juventusa promašio penal kod 1:1. Taj gl mogao je Rimljanima donijeti veoma važnu pobjedu.

„Da sam pogodio, vjerovatno bi se promijenio tok meča, vjerovatno bismo pobijedili. Otvorenog garda smo igrali protiv trenutno najjače ekipe u prvenstvu. Žao mi je što sam promašio penal, posebno zbog navijača i zbog nekih komentara koje sam od pojedinaca čuo. Ja uvijek dajem sve od sebe, pružam maksimum. Nadam se da ću u narednom kolu postići gol“, dodaje Toti.

Sportski direktor Rome Valter Sabatini isključio je mogućnost odlaska Totija.

„Ne volim kad je sve mirno, više volim kada igrači saopšte šta im je na duši. Franćeska su pogodile neke kritike dijela navijača, a on je, kao spontana osoba, želio da pokaže da ga to pogađa kao čovjeka. Ali, on neće otići iz Rome. Toti je Roma, a Roma je vječna, kao i on“, kazao je Sabatini.

Toti je naknadno, ipak, želio da smiri strasti.

“Znam da sam mnoge zabrinuo. Pojedini navijači su me vrijeđali na ulici, a to nijesu bili navijači Lacija. Međutim, želim da smirim ambijent – ostajem u Romi”, naglasio je Toti.

Bonus video: