Barselona u finalu, Vilja slomio nogu!

Pobjeda Barselone nad katarskim Al Sadom (4:0) ostala u sjenci teške povrede španskog reprezentativca
0 komentar(a)
vilja, Foto: Beta/AP
vilja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.12.2011. 13:30h

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva za klubove koje se održava u Jokohami, pošto su danas na "Tojota areni" porazili katarski Al Sad sa 4:0.

Zanimljivo da su tri od četiri gola katalonskog tima postigli bekovi - Adrijano je dao dva, Mekses jedan, dok se u strijelce upisao i Keita, koji je meč počeo na poziciji zadnjeg veznog fudbalera umjesto Ćavija.

Ipak, pobjeda Barse ostala je u sjenci teške povrede Davida Vilje, koji je u finišu prvog poluvremena nezgodno doskočio nakon jednog, činilo se, sasvim bezazlenog duela. Španski napadač tražio je zamjenu, potom je iznešen sa terena, da bi na zvaničnom sajtu Barselone uskoro objavljeno da je zaradio frakturu tibije lijeve noge. Izvjesno je da ga čeka višemjesečna pauza, a pod znakom pitanja je i Viljnin nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini u junu i julu, gdje Španija ulazi kao glavni favorit za odbranu titule.

"Tužni smo zbog Davida. Biće van terena duži pediod i ovo je veliki udarac za nas. Kada se vrati u Španiju ići će na operaciju, a potom će raditi za fiziotarapeutom. Šta da se radi, moraćemo bez njega da osvojimo pehar, ali on je u našim srcima", nije Gvardiola govorio o utakmici na konferenciji za novinare po završetku meča.

Zanimljivo da je trener Barse i dan ranije govorio o Vilji, ali tada je bila u pitanju bezazlenija stvar - "Marka" je na naslovnoj strani objavila da će katalonski klub uskoro prodati napadača, što je Gvardiola odlučno demantovao.

Protiv Al Sada je odlučio da mu da šansu iz početka, ali bolje da nije...

"Užasno je šta mu se dogodilo. Tužni smo zbog Vilje i želimo da mu pobjedom u finalu pružimo podršku", prokomentarisao je Havijer Maskerano, vezista Barselone.

Barsa će u finalu, koje je na programu u nedjelju, igrati protiv brazilskog Santosa, koji je u prvom polufinala, igranom u srijedu, porazio japansku Kašivu sa 3:1.

Tako će fudbalski svijetu u nedjelju ujutru gledati apsolutni šlager - duel Mesija i Nejmara, po mnogima dva najtalentovanija svjetska fudbalera.

"Santos ima veličanstvenu istoriju. Uostalom, taj klub je stvorio Pelea. Oni i dalje stvaraju sjajne fudbalere i biće nam vrlo opasan protivnik", kazao je Gvardiola.

Trener poraženog Al Sada Horhe Fosati bio je mnogo zadovoljniji od Gvardiole nakon meča.

"Ovo je veličanstveno iskustvo za moje fudbalere. Igrati protiv Barse je igrati kao protiv kraljevstva. A nema tima na svijetu koji može da parira tom kraljevstvu. Sjajno je što smo dobili takvu šansu", kazao je Fosati.

Bonus video: