Luka Merdović, Sutjeskin "X faktor"

Želimo da zadržimo nivo koji smo imali u dosadašnjem dijelu sezone, da završimo prvenstvo sa bodovnom razlikom kakvu niko uskoro neće moći da prevaziđe - kaže Luka Merdović, drugi strijelac Sutjeske
320 pregleda 5 komentar(a)
Luka Merdović, Foto: Boris Pejović
Luka Merdović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.05.2018. 10:33h

Bojan Božović počeo je sezonu kao prvi napadač Sutjeske. Stefan Denković, a posebno Igor Ivanović, dali su ogroman doprinos sa krila - golovima, asistencijama...

Odmah na početku zablistao je i iskusni Božo Marković - prije teške povrede, bio je jedan od najznačajnijih igrača novog šampiona u napadu.

Konkurenciju u špicu na polusezoni pojačao je i Šaleta Kordić - i on je dao solidan doprinos, posebno kada su drugi bili povrijeđeni.

Ovako raznovrstan napad Sutjeske dao je 35, od 47 golova, koliko je postigao tim Nikole Rakojevića u dosadašnjem dijelu sezone.

Ne bi, međutim, baš sve išlo tako glatko u završnici, ne bi se Sutjeska tako moćno i elegantno prošetala do trona, da nije imala još jednog aduta u napadu - povratnika Luku Merdovića.

On je bio pravi X faktor šampiona - došao je kasno, nakon što je odigrano pet kola, često je i ulazio sa klupe, a golovima i asistencijama pomogao je da Sutjeska napravi, zadrži, na kraju i poveća razliku na vrhu, koja pet kola prije kraja iznosi 22 boda.

Merdović je sa sedam golova drugi strijelac ekipe (Ivanović je dao 11), a učinak je upotpunio i sa šest asistencija.

"Nisam zadovoljan, nego prezadovoljan - jednom se dešava da se neko na ovakav način prošeta do titule, da tako dominira, da stekne toliku razliku. Veliko mi je zadovoljstvo što sam dio ovog kolektiva", kaže 29-godišnji napadač.

Od Merdovićevog gola na debiju krenula je velika serija Sutjeske - protiv Grblja u gostima, još u 6. kolu, ušao je sa klupe i pogodio za 1:1 u sudijskom dodatku.

"Od te utakmice krenuo je niz od 12 mečeva bez primljenog gola. Ta serija je dala pečat cijeloj sezoni, ali nadam se da to nije jedini rekord koji ćemo oboriti. Ostalo je pet kola do kraja, rezultatski smo sve završili, rasterećeni smo, i vjerujemo da ćemo bez pritiska završiti sezonu sa razlikom koju niko uskoro neće moći da prevaziđe".

Merdović je nosio dres Sutjeske još prije osam godina. Nakon toga uslijedila je prava “turneja” - OFK Beograd, Metalac, Mladost, Grbalj, Lovćen, Radnik, grčki Agrotikos Asteras...

"Vratio sam se u Sutjesku posljednjeg dana prelaznog roka, već je bilo odigrano pet kola, ekipa je već “gazila” i logično je da nije bilo mnogo prostora za mene u početku, ali mi je trener Rakojević pružio šansu koju sam iskoristio. Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali još nije kraj, ostalo je još pet kola, što je prilika da svi dodatno popravimo utisak", kaže Merdović, koji ima ugovor do završetka evropskih mečeva.

"Čekaju nas kvalifikacije za Ligu šampiona i nadamo se da ovogodišnji nastup u Evropi neće biti samo prolazna epizoda. Želimo da prođemo jedno kolo, ako ne u Ligi šampiona, onda u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kada se to završi, cilj mi je inostranstvo, ali vidjećemo, pričaću sa upravom, imamo zaista korektan odnos", kaže Merdović.

Sutjeska danas u 32. kolu gostuje Mladosti na Starom aerodromu.

"Teška utakmica, protiv ekipe koja se bori za Evropu, ali želimo da zadržimo nivo dosadašnjih igara i rezultata", zaključuje napadač Sutjeske.

Bonus video: