Rudar od Budućnosti kreće na Evropu, Dečić može i teoretski u 2. ligu

Rudar - Budućnost pod Golubinjom (17 sati), Iskra na Trešnjici, Kom Eurozox u Radanovićima
179 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Rudar, Foto: Luka Zeković
Budućnost - Rudar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.05.2018. 10:50h

Trijumfom protiv Dečića u Tuzima, ostvarenim u posljednjim trenucima utakmice, Rudar je pobjegao iz opasne zone i došao na samo dva boda od 4. mjesta, koje može da donese plasman Evropu.

Za izabranike Miodraga Vukotića, slijedi pet sudbonosnih utakmica, a već danas je derbi - u Pljevlja stiže Budućnost (17 sati).

"Kada se neki meč dobije u zaostavnom vremenu to može da bude pozitivan šok na ekipu. Neće nas zavarati to što je Budućnost možda malo emotivno istrošena nakon ispadanja iz Kupa. U pitanju je ekipa koja je u usponu forme, koja neosporno ima kvalitet", kaže Vukotić, koji na dva meča protiv bivšeg kluba, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu, nije doživio poraz.

U Pljevljima je Rudar jesenas pobijedio 1:0, dok je pod Goricom na startu proljeća bilo 0:0.

Budućnost stiže pod Golubinju uzdrmana, nakon ispadanja iz Kupa, sa trenerom koji će možda i posljednji put sjedjeti na klupi "plavih".

"Uradićemo sve da se vratimo sa pozitivnim rezultatom. Neće biti lako, protiv Mladosti smo doživjeli psihološko pražnjenje i sve što smo radili u minula dva dana, radili smo sa ciljem da pokušamo da se podignemo", kazao je Vermezović.

Ako Dečić danas izgubi od Petrovca pod Malim brdom, četiri kola prije kraja, biće i matematički poznat putnik u niži rang takmičenja.

Izabranici Viktora Trenevskog samo pobjedom protiv direktnog rivala mogu da sačuvaju tanku nadu da nekim čudom u finišu mogu do spasa.

Na Trešnjici se vodi direktna borba za izbjegavanje baraža - Zeta dočekuje Iskru, a tim koji pobijedi može da istakne i kandidaturu za Evropu.

Slično je i u Radanovićima - sastaju se Grbalj, koji je u zoni Evrope, i Kom Eurozox, koji je u zoni baraža. Razlika između dva tima, međutim, nije prevelika - iznosi šest bodova.

Parovi 32. kola

PETROVAC - DEČIĆ 17 h

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

RUDAR - BUDUĆNOST 17

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

GRBALJ - KOM EUROZOX 17

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

MLADOST - SUTJESKA 17

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ZETA - ISKRA 17

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Tabela: Sutjeska 72, Budućnost 50, Mladost 46, Grbalj 42, Rudar 40, Zeta 39, Iskra 37, Kom Eurozox 36, Petrovac 31, Dečić 21

Bonus video: