Santos prvi finalista, čeka se Barselona

Nejmar se poigravao, a Santos lako izašao na kraj sa japanskom Kašivom i slavio sa 3:1...
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.12.2011. 12:59h

Brazilski Santos je prvi finalista klupskog prvenstva svijeta koje se igra u Jokohami. Osvajač Kopa Libertadores je u polufinalu bio bolji od Kašive (3:1), pa je gotovo izvjesno da će u nedjelju da se sastane sa Barselonom u velikom finalu.

Naravno, Barsa prvo morao sjutra ujutro da riješi svoj meč sa katarskom Al-Sadom, ali niko nema dilemu da će Lionel Mesi i drugovi da se bore za trofej sa Brazilcima.

Santos je bio dominantan, Japanci nisu imali rješenja za megastara Nejmara koji je u 19. minutu donio prednost Brazilcima evrogolom sa 20 metara.

Samo pet minuta kasnije Borgeš je povećao prednost još jednom bravurom, a sve što je Kašiva uradila bilo je da smanji vođstvo protivnika preko Sakaija u 54. minutu.

Konačan rezultat je postavio Danilo iz slobodnog udarca u 63. minutu.

"Postigli smo tri divna gola, i to nam je omogućilo da igramo miran meč. Mislim da je došao do izražaja sav naš kvalitet, jer smo tehnički superiorni u odnosu na Kašivu. Spemamo se za finale, očekujem Barselonu i spektakularnu utakmicu", rekao je trener Santosa Murisi Ramaljo.

Osvajač prvenstva svijeta dobiće novčanu nagradu od pet miliona dolara, finalista milion manje, a trećeplasirani tim 2,5.

U meču za 5. mjesto meksički Monterej je bio bolji od Esperanse iz Tunisa rezultatom 3:2.

Bonus video: