Leonardo spremio 28 miliona za Tevesa

Teves bi za prvu polusezonu dobio tri miliona eura, a onda bi od juna po ugovoru imao zagarantovanu cifru od šest miliona godišnje
0 komentar(a)
Teves, Foto: Beta/AP
Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.12.2011. 21:03h

Po svim najavama, Milan gubi bitku sa Pari Sen Žermenom u trci za Karlosa Tevesa, jer su Parižani, za razliku od „rosonera”, spremni da svakog dana podižu ponudu samo da dovedu argentinskog asa.

Milan izgleda trenutno nema tu finanskijsku moć, pa je ponuda PSŽ-a i jedina koja je zvanično stigla u prostorije Sitija. A ona glasi: 28 miliona eura i da već u januaru Teves zaigra za „svece”.

Sportski direktor PSŽ-a Leonardo je odredio i koliko bi novca išlo Argentincu ako prihvati ponudu. Za prvu polusezonu bi dobio tri miliona eura, a onda bi od juna po ugovoru imao zagarantovanu cifru od šest miliona godišnje.

Ova ponuda Tevesu se razlikuje od onoga što mu je ponudio Milan - Adrijano Galijani je bio spreman da Apaču da 2,5 miliona za igranje od januara do juna, a da mu potom po novom ugovoru isplaćuje pet miliona po sezoni (do 2015).

Problem za Milan je to što Siti želi da se što prije riješi Tevesa, a italijanski šampion nije spreman da izdvoji novac za veliki transfer već u januaru.

Zato mu je ostala nada jedino zbog toga što bi Teves radije u Milano nego u Pariz.

"Trenutno smo u zaostatku u odnosu na neke klubove. Ipak, to ne znači da smo odustali, mi smo na tržištu sve dok Teves ne potpiše za neki drugi klub", rekao je Galijani.

Dok se klubovi otimaju oko ljubimca navijača Boke juniors, a Siti jedva čeka da uzme novac za buntovnika, Teves se izgleda mnogo ne opterećuje, jer je već odavno na odmoru u Argentini.

Bonus video: