Fudbaleri Barselone uživaju u Tokiju

"Igrači su zaslužili slobodno vrijeme da se opuste. Nadam se da će stići da vide makar neke djelove Tokija", izjavio je trener Barselone Pep Gvardiola
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 10:17h

Fudbaleri Barselone se u maksimalno relaksiranoj atmosferu pripremaju za prvu utakmicu Svjetskog prvenstva za klubove u Japanu, polufinalni meč protiv Al Sada iz Katara (četvrtak).

Trener Pep Gvardiola dao je juče "voljno" fudbalerima da se prošetaju po Tokiju, što su oni iskoristili na različite načine.

Anders Inijesta, jedan od najboljih pojedinaca subotnjeg "el klasika" (pobjeda nad Realom 3:1) je odlučio da se provoza tokijskim metroom, a sliku iz jednog od vagona u okruženju nezainteresovane radničke klase japanske metropole objavio je na svom profilu na Tviteru.

"Igrači su zaslužili slobodno vrijeme da se opuste. Nadam se da će stići da vide makar neke djelove Tokija i da će upoznati glavni grad Japana", izjavio je trener Pep Gvardiola, koji se takođe dao u šetnju.

Za razliku od Inijeste, Dani Alveš nije koristio prevozna sredstva, već je primijećen kako se šeta u tokijskoj četvrti Omotesando, poznatoj po velikom broju kafića i restorana.

"Jeste da u Barseloni ima odličnih japanskih restorana, ali vjerujem da će se igračima svidjeti kako izgledaju ovdašnji restorani", izjavio je Gvardiola.

Japanski mediji su objavili da je Leo Mesi iskoristio slobodno vrijeme da posjeti dio grada u kojem se prodaje elektronska oprema (takozvani "elektrik siti") kako bi obnovio svoju kolekciju kamera, fotoaparata i ostalih uređaja koje nejbolje prave Japanci.

Igrači Barse već su u Jokohami odradili nekoliko treninga, a u četvrtak će u 11.30 po srednjoevropskom vremenu igrati polufinalni meč protiv Al Sada.

U prvom polufinalu sjutra se sastaju brazilski Santos i japanska Kašiva.

Bonus video: