Grupa od oko 20-ak navijača Dinama upala je na pres konferenciju koju je danas održao gazda zagrebačkog kluba Zdravko Mamić.

"Bojsi" su zatražili odgovore na neka pitanja, ali i prijetili prvom čovjeku kluba, navodi portal index.hr

"Dosta je bilo. Lažeš, kradeš, glava gotov si! Zašto lažeš da tvoj sin nije menadžer Dinamovih igrača? Kako si kupio stolice?" uzvikivali su navijači.

A Mamić u svom maniru - nije ostao dužan...

"Ovo je pres konferencija za novinare. Možete da učestvujete, ali ne na ovakav način. Vi ste bezobrazni. Magarac jedan, zahvali Bogu što sam ja u Dinamu, jer kada odem odavde prebiću te kao mačku", poručio je Danijelu Hrnjaku, vođi navijača Dinama.

"Vrijeme je da odeš... Izađi iz Dinama, pa me prebij kao mačku", vikali su "Bojsi".

Mamić je potom nastavio...

"Ovo je zapravo druga tema o kojoj sam htio da pričam. Otac sam dvoje djece, prijavio sam jutros policiji sve ove napise po gradu i prijetnje koje mi stižu. Moj brat je našao poruku na krpi pred vratima, pisalo je "Zoki, dolazimo po tebe". Napadali su mi kuću, prijavljivao sam, ali nikada počinitelji nisu nađeni. Već sam vikao da ću završiti kao Ivo Pukanić" grmio je Mamić.

Sličan slučaj poznat je i domaćoj fudbalskoj javnosti. U decembru prošle godine "varvari" su upali i prekinuli pres bivšeg predsjednika Budućnosti Tomislava Čelebića...