Murinjo: Barselona je imala više sreće

"Sreća je, takođe, odigrala veliku ulogu, jer je Kristijano Ronaldo pri našem vođstvu imao sjajnu priliku. On iz takvih situacija obično ne promašuje”, objasnio Portugalac
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.12.2011. 11:59h

U prethodnih 14 utakmica Primere i šest u Ligi šampiona, samo su Levante (1:0) i Rasing Santander (0:0) uspjeli da odole Realu.

Međutim, u najvećem duelu prvog dijela sezone, ekipa Žoze Murinja nije bila ni blijeda sjenka tog tima.

Katalonci su uspjeli da se oporave nakon početnog šoka i zasluženo osvoje sva tri boda.

Portugalski stručnjak smatra da je Barselone imala više sreće I da je zato stigla do cijelog plijena.

“Moji igrači su tužni, ali i opušteni. Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, a Barselonin drugi gol je bio plod čiste sreće, odnosno naše nesreće, ništa više. Nakon toga oni su imala psihološku prednost. Postali su sve tačniji i precizniji u kratkim pasovima. To je uobičajeno za ekipu koja povede. Sreća je, takođe, odigrala veliku ulogu, jer je Kristijano Ronaldo pri našem vođstvu imao sjajnu priliku. On iz takvih situacija obično ne promašuje”, teško se Murinjo pomirio sa porazom.

Kraj meča je dočekao kraj aut linije zamišljen, njegov tim je dobio još jedan udarac od najvećeg rivala.

Murinjo je komentarisao start Lea Mesija u finišu prvog poluvremena na sredini terena nad Ćabijem Alonsom, a prethodno je imao žuti karton.

Strateg Reala tada je protestvovao kod četvrtog sudije, jer je smatrao da je Argentinac morao da dobije novu javnu opomenu, odnosno isključenje.

Poslije meča bio je smireniji, ali i ostao pri dilemi da li je prekršaj bio za žuti karton.

“U tom trenutku sam pomislio da je Mesi zaslužio isključenje. Međutim, neću da govorim ništa dok ne vidim snimak faula”.

Sljedeće subote Real gostuje Sevilji, a s obzirom da je Barselona unaprijed odigrala utakmicu 17. kola zbog odlaska na Svjetsko klupsko prvenstvo u Japan, Madriđani bi sa bodom ponovno stekli prednost.

“Imamo tu utakmicu u našim rukama. Ako dobijemo u Sevilji, opet ćemo pobjeći Barseloni na tri boda. To je razlog zašto smo opušteni”, naglasio je Murinjo.

U avgustu, na meču Superkupa Španije, Murinjo je imao duel sa Titom Viljanovom, pomoćnikom Pepa Gvardiole.

Pred početak subotnjem meča prišao je Viljanovi i pružio mu ruku.

Bonus video: