Al-Sad bolji od Esperanse, u polufinalu protiv Barse

Imali su Tunižani čak 13 udaraca više prema golu (20-7), kao i dominaciju u posjedu lopte (57-43), ali to nije dalo rezultat
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2011. 11:14h

Barselona će u polufinalu klupskog Svjetskog prvenstva u Japanu igrati protiv Al-Sada.

To je epilog četvrtfinalnog duela između katarskog tima i Esperansa - 2:1.

Golove za Al-Sad dali su Kalfan Al-Kalfan (33. minut) i Abdulah Koni (49), dok je počasni pogodak za Tunižane djelo kapitena Osame Daragija pola sata prije kraja meča.

“Esperanca je bila bolja u prvih 10 minuta, imala je dominaciju, posjed lopte, kontrolisala je igru. Kada sam promijenio sistem, počeli smo da igramo onako kako možemo I zasluženo slavili. Što se tiče meča sa Barselonom, sve je jasno. Radi se o najboljem klubu na svijetu, ali u fudbalu se čuda događaju. Dok god izgledamo kao jedan, imamo šansi, ali ne možemo da prijetimo”, rekao je urugvajski stručnjak Horhe Fosati, trener Al-Sada.

Najbolja afrička ekipa dominirala je većim dijelom utakmice.

Imali su Tunižani čak 13 udaraca više prema golu (20-7), kao i dominaciju u posjedu lopte (57-43).

Međutim, igrači Al-Sada su uspjeli da povedu (2:0), tako da je ekipa Nabila Malula do kraja utakmice nije uspjela da izjednači.

U finišu meča dali su gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

“Dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli da dobijemo. Postigli smo drugi pogodak, ali ga je sudija poništio. Mislim da je napravio grešku”, istakao je Malul.

Polufinalni duel Barselona - Al-Sad igra se u četvrtak u Jokohami od 11.30 sati po našem vremenu.

Bonus video: