Pacini pokrenuo Inter, Lacio pobijedio u Lećeu

"Ovaj Inter nikada neće odustati. To su igrači koji su po prirodi šampioni, imaju mnogo trofeja i žele da dokažu da njihovo vrijeme nije prošlo. Imaju nevjerovatan karakter", rekao je Ranijeri
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2011. 22:51h

Inter je bio bolji od Fiorentine, a italijanski mediji su trijumf u duelu sa „violom” okarakterisali kao spas za Klaudija Ranijera kojim je makar kupio vrijeme kod Masima Moratija.

Kako god, milanski tim je nakon kriznog perioda u posljednje dvije sedmice (jedva savladao Sijenu, potom izgubio kod kuće od Udinezea i CSKA) najzad odigrao meč u kojem je znao šta hoće, u kojem je od prvog minuta krenuo u napad...

Ipak, i u toj dominaciji Intera su nedostajale gol šanse, presudile su dvije greške gostiju u odbrani - prvo je Pacini (bio strijelac nakon 10 utakmica posta) iskoristio lošu komunikaciju Boruca i Natalija, da bi početkom nastavka Nagatomo ni kriv ni dužan zatresao mrežu pošto ga je loptom pogodio Paskval.

Tim iz Firence nije ni zaprijetio, a treneru Deliju Rosiju je dodatno situaciju zakomplikovala povreda kuka Stevana Jovetića koji nije bio ni na klupi.

"Ovaj Inter nikada neće odustati. To su igrači koji su po prirodi šampioni, imaju mnogo trofeja i žele da dokažu da njihovo vrijeme nije prošlo. Imaju nevjerovatan karakter", rekao je Ranijeri.

Lacio je trijumfom protiv Lećea (3:2) došao do drugog mjesta na tabeli sa bodom i utakmicom više od Milana i Udinezea.

Lacijale je ka pobjedi lansirao dvostruki strijelac Miroslav Klose.

"Tačno je da su ovakve pobjede jako bitne, ali realnost je da smo odigrali loše, mnogo slabije nego što sam očekivao. Ipak, imali smo sjajnog Klosea", priznao je trener Rimljana Eduardo Reja.

Ćezena je prekinula seriju Palerma od pet pobjeda na Siciliji. Junak je bio Adrijan Mutu koji je pogodio u 64. minutu.

Rezultati

Inter - Fiorentina 2:0 (Pacini 41, Nagatomo 49)

Palermo - Ćezena 0:1 (Mutu 63)

Leće - Lacio 2:3 (Di Mikele (penal) 12, Ferario 59 - Klose 28, 87, Cana 48).

Sijena - Đenova 0:2 (Rosi 57, Palasio 90+1)

Sjutra

Atalanta - Katanija

Bolonja - Milan

Kaljari - Parma

Udineze - Kjevo

Novara - Napoli

Ponedjeljak

Roma - Juventus

Bonus video: