Jesen u raskoraku

"Dva prvoplasirana tima su pretrpjela po jedan poraz u prvenstvu, mi smo ih imali dva, ali smo šest puta remizirali. I zbog toga je realno što smo na trećem mjestu", kazao je Milačić.
0 komentar(a)
Milačić, Foto: Luka Zeković
Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2011. 10:28h

Šampion Mogren daleko je od vrha - Budvani zimuju na devet bodova minusa u odnosu na jesenjeg prvaka Budućnost. Ispostavilo se da su tokom protekle jeseni njihove želje i mogućnosti bile u raskoraku, jer šampionska kruna obavezuje čak i kada se počne sezona sa drastično izmijenjenim timom (Mogren je pri tom jedini klub koji je osvojio dvije titule u kratkoj istoriji elitnog takmičenja nezavisne Crne Gore).

Četa Branislava Milačića nije, međutim, uspjela da isprati žestok pobjednički ritam koji su nametnuli Budućnost i njen najbliži pratilac Rudar, koji ima dva boda manje od lidera.

A kada se podvuče crta - Budvani su poslije 17 jesenjih kola na diobi trećeg mjesta sa Zetom (dva tima osvojila su po 33 boda). Rezultat ispod šampionskog nivoa, protekla jesen nije, dakle, bila baš uspješna sa takmičarskog aspekta...

"To je sve relativno. Kod nas se izgleda u Crnoj Gori zaboravlja da smo ostali bez devetorice fudbalera, da se klupska kasa punila prodajom igrača. Nije lako da se sve to odradi i ponovo osvoji prvo mjesto. Lično, ocjenjujem da je polusezona uspješno završena", kazao je Milačić, koji je podsjetio na ljetošnje odlaske...

"Ostali smo bez Grbića, Ćetkovića, Janjuševića, Popovića, Božovića, Đokaja, Jovanovića, Nuhija, potom i Gluščevića. Podsjećam da je Grbić pošao u ozbiljnu ekipu kakva je Olimpijakos, Ćetković je u Poljskoj koja ima ozbiljno takmičenje... A mijenjati ekipu i uporedo praviti rezultate zaista je mnogo teško. Mi smo, međutim, uspješno afirmisali dvojicu mladih igrača koji su biseri crnogorskog fudbala", dodao je Milačić.

Trener Mogrena potom je napravio i poređenje...

"Pa i Barselona je bila prva pa je sada u zaostatku za Realom. Niko u Crnoj Gori nije osvojio titulu dva puta zaredom, a to je izuzimajući upravo Barselonu koja je poseban slučaj, teško i za bilo koji tim u Evropi", rekao je trener aktuelnog šampiona Crne Gore.

Milačić, međutim, žali zbog ispadanja u Kupu. Za Budvane je koban bio prvi četvrtfinalni okršaj sa Rudarom - Pljevljaci su slavili 4:1na Lugovima, pa je revanš pod Golubinjom (u kom nije bilo golova) bio samo formalnost.

"Imali smo nesreću da se susretnemo sa veoma dobrom ekipom Rudara, a prisutan je i žal što nemamo tri-četiri boda više u prvenstvu. Toliko smo mogli, i eto da nismo izgubili od Grblja pred svojim navijačima imali bismo šest bodova manje od Budućnosti. Dva prvoplasirana tima su pretrpjela po jedan poraz u prvenstvu, mi smo ih imali dva, ali smo šest puta remizirali. I zbog toga je realno što smo na trećem mjestu, pa bili mi zadovoljni time ili ne", kazao je Milačić.

Afirmacija Bakića i Đorđevića

Biseri Mogrena 18-godišnji Marko Bakić, te godinu mlađi Luka Đorđević potvrdili su u proteklom periodu da su perspektiva crnogorskog fudbala. Njihova afirmacija je zapravo najveći dobitak Mogrena u jesenjoj polusezoni...

"Da smo ih imali na više utakmica, osvojili bismo i veći broj bodova. No, kao što je poznato i Bakić i Đorđević su nastupali za omladinsku i mladu reprezentaciju, često su bili odsutni sa naših treninga i to nas je koštalo. Raduje, međutim, što su oni krenuli pravim putem", rekao je Milačić.

A novi mladi talas Budvana mogao bi da dođe do izražaja i u narednom periodu...

"Imamo omladinskog reprezentativca Miloševića, te Božovića koji je kuburio sa povredom. Velika stvar je i što smo afirmisali golmana Todorovića. Podsjećam da smo u posljednjem jesenjem kolu protiv Bokelja imali šestoricu mladih igrača. Najstariji od njih je Radišić, koji je rođen 1990. godine, dvije godine mlađi su Radovanović, Pržica i Šćekić, a u timu su bili i Bakić i Đorđević koji su najmlađi", rekao je trener Mogrena.

Milačić vjeruje i da će proljeće biti uspješnije (početak zimskih priprema zakazan je za 15. januar).

"Cilj mi je da ekipu spremim na najbolji način, a u finišu jesenjeg dijela pokazali smo da možemo da igramo i ljepši i bolji fudbal. Može da dođe do novih promjena ukoliko bude dobrih ponuda za igrače, jer nema para. To nije slučaj samo u Mogrenu, već i u svim domaćim klubovima", zaključio je iskusni stručnjak.

Bonus video: