Vukićević srušio Zvezdu, Partizan zimuje sa 10 bodova više

“Crno-bijeli” su danas slavili u Lučanima protiv Metalca 3:0, dok je Zvezda na svom terenu poražena od Vojvodine sa 2:0.
0 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta/AP
Zvezda, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.12.2011. 15:25h

Partizan na zimsku pauzu ide sa 10 bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu. “Crno-bijeli” su danas slavili u Lučanima protiv Metalca 3:0, dok je Zvezda na svom terenu poražena od Vojvodine sa 2:0.

Partizan je na teren u Lučanima izašao u nešto izmijenjenom sastavu, pošto se mnogo igrača požalilo da osjeća mučninu prije meča. Umjesto Marka Šćepovića na teren je izašao Eduardo Pašeko i već u 10. minutu je postigao gol sa nešto manje od 20 metara.

Drugi gol je djelo Stefana Babovića, a treći iskusnog Zvonimira Vukića, kome je to bio osmi pogodak u sezoni i sada je sam na drugom mjestu liste strelaca, sa golom manje od veterana Darka Spalevića iz Radničkog 1923, koji igra sjutra.

Vojvodina, koju trenira crnogorski stručnjak Dejan Vukićević, u derbiju kola je pred praznim tribinama Marakane (kazna zbog incidenata u “vječitom derbiju”) zasluženo i prilično lako savladao Zvezdu.

Na pogotke se čekalo sve do sredine drugog dijela meča, kada je na scenu stupio 21-godišnji rezervista Vojvodine Miroslav Stevanović. On je u 66. minutu iskoristio očajnu intervenciju golmana domaćih Bajkovića, koji je uzalud potrčao van kaznenog prostora ka Oumaruu, a kako je uslijedila pravovremena asistencija, Stevanoviću, koji je bio na sredini ivice kaznenog prostora, nije bilo teško da uputi neodbranjiv šut koji dva preostala Zvezdina defanzivca nijesu uspjela da zaustave.

Beograđani nijesu uspjeli da iskoriste nekoliko šansu za inzednačenje, a nakon neiskorišćene velike prilike Borhe u 86. minutu, kazna je stigla minut kasnije junak Novosađana, Stevanović, završio je kontranapad dodavanjem u sredinu ka neometanom Ljubinkoviću koji je uputio loptu u prazan dio mreže za konačnih 0:2 na Marakani i prilazak Vojvodine na “-2” u odnosu na drugoplasiranu Zvezdu.

"Izuzetno sam razočaran zato što smo igrali bez želje, bez agresije i sporo. Vojvodina je zasluženo pobijedila. Moji igrači nisu bili ni blizu nivoa na kome je trebalo da budu. Zbog toga se izuzetno loše osjećam", rekao je Prosinečki novinarima poslije poraza od 2:0.

"Niko od igrača u svlačionici nije mogao da me pogleda u oči i kaže da je dao sve od sebe. Ja razumijem da nije bilo publike, ali mi nismo ispunili dogovor. Vidjećemo narednih dana šta ćemo raditi", rekao je hrvatski trener.

Trener Vojvodine bio je zadovoljan i kazao je da je igra u drugom poluvremenu dala rezultat.

"Zasluženo smo pobijedili. Imali smo poštovanje prema rivalu, ali smo vjerovali da možemo do trijumfa. U drugom poluvremenu smo odigrali jako kvalitetno i odgovorno i to je dalo rezultat", rekao je Vukićević.

Rezultati

Smederevo - Hajduk 3:0

Ćeran 53, 69, Adamović 72.

BSK Borča - Javor 1:1

Bulatović 79, Veljović 53.

Borac - Spartak 0:1

Nosković 87.

Crvena zvezda - Vojvodina 0:2

Stevanović 66, Ljubinković 87.

Metalac - Partizan 0:3

Pašeko 10, Babović 43, Vukić 52.

Novi Pazar - Jagodina 0:0

Sloboda Sevojno - OFK Beograd 1:2

Prtenjak 73, Popović 7, 25.

Sjutra:

Radnički 1923 - Rad

Tabela: Partizan 42, Crvena zvezda 32, Vojvodina 30, Radnički (meč manje) 25, Spartak 25, Sloboda Sevojno 23, OFK Beograd 22, Jagodina 20, Hajduk 18, Smederevo 17, Javor 15, Rad (meč manje) 14, BSK 14, Novi Pazar 11, Borac 8, Metalac 7.

Bonus video: