Murinjo nikada ne prihvata krivicu za poraz

Za vrijeme Kalderona kao pojačanja na "Santijago Bernabeu“ su stigli Arjen Roben, Fabio Kanavaro, Emerson, Mamadu Dijara, Rud Van Nistelroj...
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2011. 21:58h

Ramon Kalderon, bivši predsjednik Reala, optužio je trenera Madriđana Žoze Murinja da nikada ne prihvata krivicu za neuspjehe.

"Murinjo nije nikoga zavarao i kada stvari krenu onako kako ne treba, on je taj koji treba da prihvati krivicu. Određena vrsta ponašanja nije prihvatljiva u velikom klubu u smislu optužbi na račun sudija. Murinju su svi ostali krivi kada ne pobjeđuje i taj stav je tipičan za neku osrednju ekipu“, rekao je prvi čovjek "kraljevskog kluba“ u periodu od 2006. do 2009. godine.

On, ipak, priznaje da je Portugalac dobar trener i vjeruje da će Real u derbiju doći do trijumfa.

"Murinjo je sjajan trener, posebnog karaktera. Međutim, ne sviđaju mi se njegove metode, njegov stil. Čini se da ekipa trenutno leti. Daju dosta golova sa lakoćom, rezultat 3:1 bi bio dobar. Dva gola će dati Gonzalo Iguain, a jedan Kristijano Ronaldo“, zaključio je Kalderon.

Za vrijeme njegovog mandata, sportski direktor Reala bio je Predrag Mijatović, a treneri Fabio Kapelo i Bernd Šuster.

Kao pojačanja na "Santijago Bernabeu“ su stigli Arjen Roben, Fabio Kanavaro, Emerson, Mamadu Dijara, Rud Van Nistelroj...

Kalderon je pred početak sezone 2008/2009. godine pokušao da dovede Kristijana Ronalda, ali nije uspio u toj namjeri.

Portugalac je u Madrid stigao sezonu kasnije.

Bonus video: