Rudar ostao na kursu

"Rezultati dođu kada se dobro i ozbiljno radi. A mi smo zaista radili dobro, od prvog dana", kaže Dragan Radojičić, trener Rudara.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.12.2011. 10:58h

I iz pljevaljskog i ugla svih drugih, objektivnih, ljubitelja fudbala, jesen fudbalera Rudara se može proglasiti skoro perfektnom. Doduše, nije osvojena „utješna“, jesenja titula prvaka, ali se Budućnosti, i te kako, i to bez prestanka diše za vratom, a obezbijeđen je i plasman u polufinale Kupa Crne Gore, gdje Podgoričana odavno nema.

Možda bi se upravo i po tom detalju mogao donijeti sud ko je i dalje gazda u crnogorskom fudbalu, mada se „rudari“ ne žale ni na trenutnu situaciju. Uostalom, jedina su ekipa koja je i dalje kandidat da osvoji duplu krunu.

Rudar, definitivno, igra lijep fudbal. Takođe i borben, disciplinovan, uvijek napadački, na pobjedu.

"Za mene, jednostavno, ne postoji predaja prije utakmice, ma kako se zvao rival na suprotnoj strani. Teren je mjerilo. Ako se dovoljno hrabro isprsiš i adekvatno odgovoriš trčanjem i borbenošću, svakome možeš i da pariraš. Ako si nadigran, pružiš ruku i čestitaš. Ali, moraš pružiti maksimum i biti čist pred sobom i izbjeći svaku mogućnost da ti neko zamjeri", još u junu, po dolasku u Pljevlja, najavio je trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić, odmah ukazujući na svoju fudbalsku filozofiju.

I, iako je u početku malo škripalo, stvari su brzo legle na svoje mjesto, a Pljevljaci pokazali da i pored tadašnjih, i igračkih i promjena u stručnom štabu, neće mijenjati kurs i da ostaju ozbiljan kandidat za crnogorske trofeje. Zato Budućnosti i nije dozvoljeno da početnu seriju trijumfa valorizuje značajnijim bodovnim bijegom. Bili su igrači Rudara, uporni, strpljivo pratili rivala i onda mu, u međusobnom duelu pod Golubinjom, uprkos konačnih 2:2, pokazali da, najblaže rečeno, ni u čemu ne zaostaju i da mu neće dozvoliti da se prošeta do titule šampiona.

"Možda su baš ta dva boda koja smo izgubili u sudijskoj nadoknadi njih ostavili na prvom mjestu do proljeća. Ali, ne žalimo se, imali smo i mi dosta sreće u nekim utakmicama. Važno je da nas ni taj, a ni naredni meč u Golubovcima, kada smo doživjeli prvi i jedini poraz u polusezoni, nije poremetio. Ekspresno smo se vratili u pobjednički ritam i održali ga do kraja i nedavnog meča na Starom aerodromu, gdje smo valjda svima, na praktičan način, pokazali sa kakvim potencijalima raspolažemo", kaže Radojičić.

Trener Rudara je vjerovatno zaboravio da doda da je njegova ekipa, ove jeseni, jedina u Crnoj Gori, upisala samo jedan poraz u zvaničnim susretima (Budućnost ima dva, po jedan u prvenstvu i Kupu). Podatak koji, svakako, potvrđuje onu konstataciju o perfektno odrađenom poslu u jesenjem dijelu prvenstva.

"Rezultati dođu kada se dobro i ozbiljno radi. A mi smo zaista radili dobro, od prvog dana. Nekako smo se 'našli' igrači i ja, bez problema zadržali sjajnu atmosferu koja karakteriše i po kojoj je prepoznatljiv ovaj klub, i uspjesi nisu mogli da izostanu. Vjerujem da nas čeka i slično proljeće, kada će Rudar možda biti još konkretniji. Uostalom, nema razloga da ne bude. Sada se bolje i poznajemo, dišemo kao jedan, momci su puni samopouzdanja, uvijek su 'gladni' golova i bodova, željni nadigravanja. A o njihovom pobjedničkom mentalitetu, kojim su se 'zarazili' u nekoliko prethodnih godina, da i ne govorim", dodaje Radojičić.

Jedan ili dva pehara

Trener Rudara Dragan Radojičić kaže da, ipak, još nije ispunio obećanje koje je dao i sebi i igračima.

"A to je da ćemo učiniti sve da Rudar igra odličan fudbal. Ne dobar ili vrlo dobar, nego odličan. Da se razumijemo, ne kažem ja da sve ovo do sada nije bilo zadovoljavajuće. Jeste, svakako. Ali nije odlično. Možda je ova posljednja utakmica, protiv Mladosti, bila na tom tragu, ako zanemarimo da smo prije vođstva promašili bar pet zicera. To treba ispraviti i, istovremeno, zadržati visok nivo u ostalim segmentima. I zbog toga, ova pauza stiže u pravi čas, da se odmorimo, napunimo baterije i na proljeće realizujemo obećanje. Možda to bude dovoljno za jednu, ili čak dvije titule, ko zna", zaključuje Radojičić.

„Rudari“ su već na odmoru. Igrači su dobili voljno do sredine januara kada će se obaviti prozivka i krenuti 40-dnevne pripreme. Sa kakvim planom rada i kadrovskim potencijalom, znaće se narednih dana.

Kako god, sprema se žestoka trka do šampionskog pehara. S tom razlikom što su Pljevljaci „hendikepirani“. Oni trče na dva kolosijeka, a Budućnost samo na jednom.

Bonus video: