Uhapšeni potpredsjednik FS Hrvatske i predsjednik sudijske komisije

Željko Širić i Stjepan Djedović uhapšeni su zbog sumnje da su primili mito kako bi uticali na suđenje u najmanje jednoj utakmici prvenstva Hrvatske.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 15:30h

Potpredsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Željko Širić i predsjednik Sudijske komisije Stjepan Djedović uhapšeni su sinoć zbog sumnje da su primili mito kako bi uticali na suđenje u najmanje jednoj utakmici prvenstva Hrvatske.

Kako prenosi hrvatska agencija Hina, radi se o predmetu u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) u kojem, kao i u policiji, za sada ne žele ništa zvanično da komentarišu.

Prema pisanju medija, dvojica fudbalskih službenika uhapšeni su sinoć, a na teret im se stavlja primanje mita i zloupotreba položaja i ovlašćenja u periodu kada su prestali aktivno da sude fudbalske utakmice.

Širić je po prestanku suđenja ušao u Sudijsku komisiju, koju vodi Djedović.

Hrvatski mediji nagađaju da je njihovo hapšenje rezultat nastavka antikorupcijske akcije "Ofsajd", koja je do sada zbog podmićivanja i namještanja utakmica pred sud izvela 15 fudbalskih i sportskih radnika klubova Kroacija Sesvete, Varteks i Međimurje.

Bonus video: