Ivica Osim predavač na seminaru crnogorskih trenera

Udruženje fudbalskih trenera Crne Gore, koje je organizator jednodnevnog seminara, poziva sve zainteresovane da prisustvuju tom skupu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 15:05h

Posljednji selektor fudbalske reprezentacije SFR Jugoslavije Ivica Osim i Fuad Muzurović u ponedjeljak biće predavači na seminaru u Tivtu, objavljeno je na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza.

Seminar će biti održan u tivatskom hotelu "Palma", a počeće u deset sati.

Udruženje fudbalskih trenera Crne Gore, koje je organizator jednodnevnog seminara, poziva sve zainteresovane da prisustvuju tom skupu.

Osim je bio dugogodišnji fudbaler sarajevskog Željezničara, sa kojim je kao trener došao do polufinala Kupa UEFA 1986. godine.

Sa olimpijskom selekcijom Jugoslavije osvojio je bronzanu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Kao selektor reprezentacije Jugoslavije izborio je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. godine, izgubivši na jedanaesterce od Argentine.

Uspješno je trenirao i austrijski Šturm sa kojim je tri puta igrao u Ligi šampiona.

Bio je trener i Panathinaikosa, Partizana i japanskog Džef junajteda.

Obavljao je i funciju selektora Japana, ali se zbog zdrastvenih problema povukao novembra 2007. godine.

Muzurović, koji je rođen u Bijelom Polju, igračku karijeru počeo je u Jedinstvu, odakle je prešao u Sarajevo i sa tim klubom 1967. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Bio je i trener tog kluba, a od ekipa sa prostora bivše SFRJ vodio je i Prištinu.

Obavljao je funkciju trenera i direktora reprezentacije BIH, a kao trener radio je i u Turskoj, Ujedinjenim Arapkim Emiratima i Japanu.

Bonus video: