Porodica pokušala da spriječi Žervinja da igra fudbal

"Ne znam šta bih radio da nisam postao fudbaler. Oduvijek sam želio da se time bavim, čak i kada je porodica pokušala da me spriječi kako bih išao u školu", prenio je Žervinjove riječi sajt Arsenala.
0 komentar(a)
Žervinjo, Foto: Reuters
Žervinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2011. 16:47h

Igrač engleskog Arsenala Žervinjo rekao je danas da je porodica pokušala da ga spriječi da se bavi fudbalom, da bi se školovao.

"Ne znam šta bih radio da nisam postao fudbaler. Oduvijek sam želio da se time bavim, čak i kada je porodica pokušala da me spriječi kako bih išao u školu", prenio je Žervinjove reči sajt Arsenala.

Žervinjo je kao dječak prošao kroz fudbalsku akademiju Žan-Mark Gijua u rodnoj Obali Slonovače.

"Roditelji su željeli da idem u normalnu školu. Smatrali su da je rizično da idem u Gijuovu akademiju jer je tada bila nova i ne baš poznata. Morao sam da dovedem nekoga ko je vjerovao u moje sposobnosti da im objasni", kazao je krilni fudbaler.

Reprezentativac Obale Slonovače lako se prilagodio stilu igre u engleskoj Premijer ligi kada je ljetos prešao iz francuskog Lila u Arsenal.

Kao ključ toga Žervinjo smatra period proveden u belgijskom Beverenu, gde su mnogi mladi fudbaleri iz Obale Slonovače dobiju šansu da igraju.

"Transfer iz Afrike u Beveren je bio u sklopu treninga. Većina igrača iz akademije je odlazila u Belgiju i tamo smo se ponovo sastajali", kazao je on.

Žervinjo je posle Beverena otišao u francuski Le Man, a potom u Lil.

"To je bio način da se prilagodimo evropskom fudbalu i svjesni smo značaja da kao veoma mladi igrači igramo u Evropi. Beveren mi je dosta pomogao", istakao je Žervinjo.

Žervinjo je za reprezentaciju Obale Slonovače odigrao 28 utakmica i postigao sedam golova.

Bonus video: