Piksi: Venger me zvao u Arsenal, odbio sam zbog djece

Omaž velikom treneru dao je i Dragan Stojković Piksi, legendarni jugoslovenski i srpski fudbaler, koji je sa Vengerom sarađivao prije njegovog dolaska u Arsenal - u japanskoj Nagoji, 1995. godine
52 pregleda 1 komentar(a)
piksi stojković, Foto: ESPN
piksi stojković, Foto: ESPN
Ažurirano: 04.05.2018. 11:56h

Engleska se polako oprašta od Arsena Vengera, čovjeka koji je možda posljednjih godina bio osporavan, ali koji će ostati upamćen kao trener koji je "evropski" način shvatanja fudbalske igre donio na "konzervativno" Ostrvo.

Omaž velikom treneru dao je i Dragan Stojković Piksi, legendarni jugoslovenski i srpski fudbaler, koji je sa Vengerom sarađivao prije njegovog dolaska u Arsenal - u japanskoj Nagoji, 1995. godine.

Piksi je u razgovoru za goal.com otkrio da ga je Venger zvao da dođe u London.

''Kad je otišao u Arsenal, zvao me da mu se pridružim. Naravno da sam o tome razmišljao, bila je to životna prilika, ali sam morao sam da odbijem iz dva razloga. Djeca su mi u Japanu išla u školu i uživala su u životu u toj zemlji, a ja sam se osjećao ugodno jer sam bio prva zvijezda lige. Kad sam ga odbio, zahvalio mi je na iskrenosti, poželio mi sreću", rekao je Stojković.

Venger mu je, kaže Piksi, rekao da je "među tri najbolja igrača koje je do tada trenirao".

"Pitao sam ko su ostala dvojica. Kazao je da su to Žorž Vea i Glen Hodl. Nije htio da kaže ko je najbolji. Bio je to najveći kompliment koji sam dobio u životu. Naravno da mi je sa profesionalne strane žao što se nisam pridružio Arsenalu. Venger mi je rekao da bi volio da Bergkamp, Vijera i ja budemo vezni red. Ipak, odbio sam. Da mi djeci u Japanu nije počela škola, sigurno bih otišao u London', rekao je Stojković.'

Bonus video: