Beranci bolji od Bokelja u derbiju začelja

Meč na Gradskom stadionu u Beranama odlučen je već u 10. minutu, kada je Zejnilović spustio loptu Tomoviću, koji je smjestio u mrežu za 1:0.
90 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Đukić, Foto: Savo Prelević
Slobodan Đukić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2011. 14:13h

Beranci su obećali da Kotorane čeka pakao u derbiju začelja, na kraju su teškom mukom ispunili cilj i na kraju jesenje polusezone pobjegli Bokelju šest bodova, ali i ušli u zonu spasa za miran zimski san.

Meč na Gradskom stadionu u Beranama odlučen je već u 10. minutu, kada je Zejnilović spustio loptu Tomoviću, koji je smjestio u mrežu za 1:0. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat nervoznog meča u kojem je sudija Šćepanović morao da pokaže dva crvena i čak 12 žutih kartona.

"Mnogo je lakše nakon ove pobjede, uspjeli smo u važnoj i teškoj utakmici da uzmemo sva tri boda. Rano smo poveli, ali nam je trebalo puno truda da sačuvamo to vođstvo, jer smo maltene pola sata imali igrača manje. Komplimenti odbrani" komentarisao je trener Beranaca Slobodan Đukić.

Bokelj je nakon primljenog gola na startu preuzeo inicijativu i do kraja meča imao je više od igre, naročito nakon isključenja Zejnilovića u 63. minutu. Ipak, golman Aković ukrotio je šuteve Bande i Videkanića u prvom, te još nekoliko izglednih pokušaja Kotorana u drugom poluvremenu.

U nadoknadi vremena brojčane snage su opet bile izjednačene, pošto je igrač Bokelja Arsenijević zaradio drugi žuti karton.

"Pružili smo solidnu igru, dominacija je bila na našoj strani, ali uprkos tome nismo uspjeli da izbjegnemo poraz. Ni igrač više nam nije pomogao, jer je domaćin bio strašno požrtvovan" prokomentarisao je pomoćni trener Bokelja Bojan Usanović.

BERANE - BOKELJ 1:0

Berane - Gradski stadion. Gledalaca: 300. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strelac: Tomović u 10. minutu. Žuti kartoni: Babača, Vučinić, Milanović, Cimbaljević, Zejnilović, Aković (Berane), Videkanović, Junčaj, Kaluđerović, Banda, Arsenijević, Jovanović (Bokelj). Crveni karton: Zejnilović (Berane) u 62, Arsenijević (Bokelj) u 90+3. minutu.

Berane: Aković 7,5, Peličić 7, Lutovac 7, A. Šćekić 7, Tomović 7,5 (Šuntić), Vučinić 7, Raičević 6,5 (M. Šćekić), Babača 6,5, Zejnilović 6 Cimbaljević 6 (Osmajlić 7), Lalević 6,5.

Bokelj: Petković 6,5, V. Pavićević 6, Videkanić 7, Arsenijević 6,5, Todorović 6,5, Junčaj 6 (Stojanović), Banda 7, Radenović 6,5, I. Pavićević 6 (Kaluđerović), Jovanović 6,5, Bučanin 6,5.

Bonus video: