Zarija Peličić presudio Dečiću

Zeta je imala više od igre tokom cijelog meča, dok su gosti prijetili samo stidljivo uglavnom zahvaljujući raspoloženom Nuhodžiću
94 pregleda 0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.12.2011. 14:29h

Zeta je pobjedom završila jesenju polusezonu, a taman kada je pomislila da je treća na tabeli, stigla je vijest iz Petrovca da je Mogren postigao gol u nadoknadi.

Ipak, to nije pomutilo zadovoljstvo u taboru tima iz Golubovaca nakon pobjede protiv Dečića.

"Uspješno smo završili prvi dio sezone, sa više osvojenih bodova nego što je bilo ko očekivao. Mislim da smo čak propustili nekoliko prilika da se uključimo u borbu za sam vrh. Uprkos svemu, zasluženo zimujemo na četvrtom mjestu" rekao je trener Zete Rade Vešović.

Meč protiv Dečića odlučio je Zarija Peličić, golom u finišu prvog poluvremena. Vezista Zete odlučio se za udarac sa ivice šesnaesterca, lopta je zakačila nekog od fudbalera Dečića i promijenila pravac za zasluženo vođstvo domaćina.

Zeta je, naime, imala više od igre tokom cijelog meča, a prvu veliku šansu imala je u 10. minutu - Božović je asistirao Dabiću, koji nije pogodio mrežu.

Gosti su prijetili samo stidljivo, uglavnom zahvaljujući raspoloženom Nuhodžiću u veznom redu. Najopasniji je bio pokušaj defanzivca Gutića, koji je glavom gađao pravo u Ivanovića.

Zeta je u nastavku bez problema čuvala vođstvo, mogla je i da ga uveća, ali je Dabić promašio još jednu šansu.

"Mislim da smo izgubili nezasluženo, da smo zaslužili makar bod" rekao je trener Dečića, a onda analizirao polusezonu:

"Počeli smo veoma loše, tako da moramo da budemo zadovoljni. Nadam se da ćemo se pojačati tokom pauze i da ćemo na kraju izboriti opastanak"

ZETA - DEČIĆ 1:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 250. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Milan Goranović (Nikšić). Strijelac: Peličić u 43. minutu. Žuti kartoni: Peličić, Korać (Zeta), Pepić (Dečić).

Zeta: Ivanović 6,5, M. M. Radulović 6, Vujačić 6, M. B. Radulović 6,5 Novović 6,5, Peličić 7, M. Dabić 6,5, Božović 6 (Orlandić), Došljak 6, Burzanović 6,5, Korać 6.

Dečić: Drešević 6,5, Popović 6,5 (Vešović), Krnić 6,5, Gutić 6, Radulović 6, Pepić 6, Nuhodžić 7, Đoković 6, Živković 6, Vučković 6 Lekić 6), Adžović 6 (Lazarević).

Bonus video: