Radulović: Igrači su iznijeli teret

Budućnost osvojila jesenju titulu nakon što je pobjedom protiv Lovćena (4:0) zadržala dva boda prednosti u odnosu na Rudar
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 16:46h

Treći put u nezavisnoj Crnoj Gori Budućnost je prva na polusezoni. Trofeji pod Goricom hronično nedostaju (samo jedan od mogućih 11), pa je valjda i to razlog zbog kojeg se ova jesenja titula slavila mnogo više nego prethodne dvije - 2006. kod Grofa Božovića ili 2009. kod Mikija Ivanovića.

Jesenja titula, međutim, ne mora da znači ništa, pokazalo se to upravo na primjeru Budućnosti. Kad god su Podgoričani bili prvi na polusezoni, na kraju su završili - drugi. Na Miodragu Raduloviću i njegovim fudbalerima je da promijene tu istoriju, ova jesen je pokazala da imaju kapacitete.

"Volio bih da promijenimo istoriju, nisam ni znao za podatak da Budućnost nikada nije bila šampion kada je na polusezoni bila prva. Sada nam je, međutim, prevashodni plan da se dobro odmorimo, zatim slijedi prelazni rok u kojem će finansije diktirati stvari, nakon čega ćemo se pripremati za drugi dio i vjerujem nastaviti u istom ritmu igrara i rezultata", prokomentarisao je trener Budućnosti Miodrag Radulović nakon današnje pobjede nad Lovćenom (4:0).

Budućnost je zasluženo prva, ne samo zbog toga što je osvojila najviše bodova, postigla najviše i primila najmanje golova, već i zbog toga što je cijelu jesen izdržala kao lider nevjerovatan pritisak Rudara, ekipe koja je takođe dobijala u kontinuitetu. Stoga i razlika od dva boda u odnosu na rivala ima zavidnu težinu...

"Čestimam igračima na jesenjoj tituli, oni su iznijeli teret, ovo je njihovo djelo. Bili su odgovorini i kvalitetni, kada je trebalo i dovoljno agresivni. Nije bilo lako maltene cijele polusezone biti prvi, Rudar nam je disao za vratom, ali je sve mnogo lakše kada radite sa dobrim ljudima. Uzajamno povjerenje između mene i fudbalera raslo je tokom sezone. Jeste bilo problema, jeste i tenzija, ali morate da budete svjesni da kada radite u Budućnosti morate da imate pritisak, jer drugačije nije moguće", rekao je Radulović.

Iza Budućnosti su fantastične brojke, prije svega golgeterske. Nijedna ekipa u nezavisnoj Crnoj Gori nije postigla toliko golova u jednoj polusezoni koliko je Budućnost dala ove jeseni - ukupno 42! Nijedan napadački tandem nije dao toliko golova u polusezoni kao tandem Adrović-Radonjić (ukupno 20), nijedna ofanzivna trojka nije bila tako raspoložena kao triling Budućnosti Adrović-Radonjić-Bošković ove jeseni - ukupno 31!

Duel sa posljednjeplasiranim Lovćenom Podgoričani iskoristili da poprave statistiku, ne samo u napadu, gdje su viđeni golovi Boškovića i Radonjića i četvorka u protivničkoj mreži, već i odbrani, jer tek drugi put u posljednjih devet mečeva "plavi" nisu primili gol.

"Sve je lakše kada na vrijeme otvorite utakmicu", kratko je Radulović prokomentarisao meč sa Lovćenom.

Tabela nekad vara, ali se pod Goricom jasno vidjelo ko je prvi, a ko posljednji na tabeli. Budućnost je otvorila Lovćen iz prekida (Radonjić glavom nakon kornera) a potom propustila još nekoliko šansi da već u uvodnim minutima riješi sve. Izdvojila se šansa Adrovića u 17. minutu, kada je dobro odbranio Bajković.

U drugom dijelu prvog poluvremena Cetinjani su došli do do daha, imali su i dva pokušaja Stevovića, ali kada je Bošković u 40. minutu nakon dugačke lopte Flavija pogodio za 2:0, sve je bilo gotovo.

A bilo je očito sve gotovo i prije meča, iako se Radulović pribojavao utakmice. U 63. minutu Cicmil je glavom nakon kornera šutirao u mrežu, gol je potvrdio Đikanović, a Bošković u 68. nakon penala koji je izborio Mugoša zaključio goleadu.

"Nismo bili na nivou posljednje dvije utakmice, pojedini igrači iz odbrane su očito olako shvatili ovaj meč. Evidentno je da nam trebaju pojačanja, i to na nekoliko pozicija", kazao je pomoćni trener Lovćena Miodrag Kostić.

Budućnost - Lovćen 4:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Dejan Šaković i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Radonjić u 16, Bošković u 40. i 68, Cicmil u 63. minutu.

Budućnost: Agović 7, Cimil 7, Đikanović 7, Peković 7, Radunović 7, N. Vukčević 7, Flavio 7,5, Orahovac 7 (M. Vukčević), Bošković 7,5, Radonjić 7,5 (Rotković), Adrović 7 (Mugoša).

Lovćen: Bajković 6,5, Mirković 5, Vujović 5, Stanojević 5 (J. Kaluđerović), Ćetković 5,5, Pejaković 5, A.Kaluđerović 5, Bogdanović 5, Radović 5,5, Stevović 6 (Banović), Jablan 5.

Galerija

Bonus video: