Rudar pod imperativom protiv Mladosti u Podgorici

"U prethodnim sezonama znali smo često da ih nadigramo i slavimo, ali je bilo i situacija kada nije sve išlo baš kako smo planirali", kaže Sabahudin Bekto, pomoćni trener Rudara
71 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.12.2011. 14:03h

Još se nije ni stišalo zadovoljstvo zbog teško i srećno ostvarene pobjede nad Petrovcem, a pred Pljevljacima je novo, ništa lakše iskušenje. I psihološki, jer je osvajanje tri boda imperativ kako Budućnost ne bi povećala prednost, ali i fudbalski, jer protiv Mladosti, još na njenom terenu, niko ne može unaprijed ukalkulisati pozitivan rezultat.

Dakle, biće opet dosta posla za Radojičićeve izabranike, koji se, ipak, nadaju da će ga odraditi na odgovarajući način. A da li će to biti dovoljno za zadržavanje trenutnog bodovnog minusa, ili za nešto više, zavisiće od dešavanja pod Goricom. U Rudaru, međutim, naglašavaju da su svu pažnju usmjerili isključivo na Stari aerodrom, a da će samo krajičkom uva osluškivati zbivanja u komšiluku.

"Razumljivo je da pratimo i da nas interesuje šta na svojim utakmicama radi Budućnost, ali ako mi ne pobjeđujemo, šta nam onda vrijedi neki njihov eventualni kiks. Zato smo apsolutno posvećeni duelu sa Mladosti i pravljenju taktike koja će nam omogućiti da što jednostavnije stignemo do još jedne radosti. Istovremeno, apsolutno se ne zavaravamo njihovom nešto lošijom serijom rezultata, jer nam je dobro poznato da imaju dovoljno kvaliteta da ravnopravno pariraju svim rivalima, pa i onim najjačim, koji se bore za titule. Još kada su domaćini, zadatak postaje znatno teži. U prethodnim sezonama znali smo često da ih nadigramo i slavimo, ali je bilo i situacija kada nije sve išlo baš kako smo planirali. Vjerujem da ćemo sada biti pravi i na višem nivou nego prošle subote i osvojiti važne bodove", optimista je pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Sabahudin Bekto.

Tom optimizmu, svakako, za razliku od finiša nekih ranijih polusezona, doprinosi i povoljna kadrovska situacija. Van stroja će biti samo Vladan Adžić (parni žuti kartoni) dok, na sreću, povreda (potres mozga) Igora Radusinovića, zarađena pred kraj duela sa Petrovcem, nije teže prirode, pa će iskusni fudbaler ipak zauzeti svoje mjesto u defanzivi i potruditi se da na pravi način obavi svoj dio posla. I time omogući da oni koji su zaduženi za ofanzivu, opuštenije i preciznije, urade svoj domaći zadatak. A u tom slučaju, pobjeda će teško izmaći.

I u Mladosti su svjesni koliko ih težak meč očekuje na Starom aerodromu.

I to ne samo zbog kvaliteta koji je Rudar pokazao u dosadašnjem dijelu takmičenja. Mladost je bez pobjede skoro dva mjeseca, a remizirala je u posljednjea dva kola.

"Očkujem da će nam recept iz prethodnog kola u Nikšiću, a to je maksimalno angažovana i požrtvovana igra sa Rudarom donijeti bod. Tim rezultatom bi bili zadovoljni, pošto je Rudar pokazao da je jedna od dvije najkvalitetnije ekipe u ligi. Mi protiv njih igramo promjenljivo, znamo da ih nadigramo pa onda ubjedljivo izgubimo u istoj sezoni.

Ni ovoga puta nećemo biti defanzivni, nikada ne igramo tako na našem terenu, ali nećemo ni “grlom u jagode”. Moramo strpljivo čekati na šansu i potruditi se da je iskoristimo, pošto nam je realizacija najlošiji dio igre. Nećemo moći da računamo na povrijeđene Martinovića i Krkeljića, dok će Raičević pauzirati zbog kartona. Nama su povrede i razlog loše serije, jer su gotovo svi fudbaleri tokom sezone morali na liječenje, tokom kojeg padne forma. Zato svi jedva čekamo odmor, a onda slijedi prava priprema za proljeće", kazao je vezista Mladosti Velimir Lončar.

MLADOST - RUDAR

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Početak u 13 časova.

Mladost (4-3-3): Marčelja - Mijušković, Šofranac, Lakić, Živković - Popović, Tomić, Đurišić - Savićević, Pavićević, Rašović.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Radusinović - Brnović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović Stojanović.

Bonus video: