Čelzi igra za spas sezone

Londonskom timu je dovoljan i bod da se plasira u osminu finala, ali samo bod uslovom da upiše remi bez golova ili rezultatom 1:1
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 09:03h

Čelzi je na prekretnici, večerašnji okršaj sa Valensijom na „Stemford bridžu” ne smije da izgubi ako želi da 2012. godinu dočeka kao član elitnog takmičenja.

Londonskom timu je dovoljan i bod da se plasira u osminu finala, ali samo pod uslovom da upiše remi bez golova ili rezultatom 1:1.

U suprotnom, ako Valensija u Londonu napravi podvig, za Čelzi bi sezona praktično bila gotova, a samim tim vjerovatno i boravak Andrea Viljaš-Boaša na „Stemford bridžu”...

"Momenat je takav da sve probleme moramo da ostavimo po strani. Posljednja je utakmica u grupi, a mi baš i nismo planirali da će ona da bude ključna za plasman dalje. Ipak, dosta bodova smo prokockali, sami smo krivi što smo došli u ovu poziciju", rekao je portugalski stručnjak.

Nema kalkulacija

Problem Čelziju bi mogao da stvori i Bajer koji gostuje Genku. Kalkukacija je sljedeća: u slučaju da tim iz Leverkuzena izgubi u Belgiji, „plavci” bi u tom slučaju prošli samo ako pobijede Valensiju.

"Ne treba nam nikakva kalkulacija. Potrebno je da budemo pravi. Vjerujem da onda trijumf neće doći u pitanje", kazao je Viljaš-Boaš.

Valensija, sa druge strane, ima velike ambicije pred gostovanje u Londonu.

"Biće to pravi rat. Moramo da kontrolišemo emocije i da shvatimo važnost utakmice", jasan je trener Valensije Unai Emeri.

Čelzi i Valensija su do sada pet puta igrali u Ligi šampiona, a engleski tim nijednom nije poražen (dvije pobjede i tri remija).

Valensija u sedam mečeva protiv timova iz Premijer lige nikada nije slavila - ima skor od četiri remija i tri poraza.

Bajer sanja prvo mjesto

Bajer je već u osmini finala, senzacija je već priređena, ali njemački tim, finalista Lige šampiona iz 2002. godine, želi da grupu završi na prvom mjestu i pobijedi u Genku.

Lagana šetnja kroz Genk, međutim, nije uspjela ni Čelziju ni Valensiji.

"To što je Genk remizirao sa Čelzijem i Valensijom govori da je jako opasan. Mi ćemo da damo maksimum da slavimo i na pravi način krunišemo igru u grupi. Želimo da odbranimo prvo mjesto", rekao je trener ekipe iz Leverkuzena Robin Dut.

Arsenal bez pola tima u Pireju

Arsenal je u prošlom kolu pobijedio Borusiju u Londonu i obezbijedio prvo mjesto u grupi, pa je Arsen Venger riješio da odmori praktično pola prvog tima u večerašnjem meču sa Olimpijakosom u gostima.

Grci i dalje imaju šanse da se domognu osmine finala - potrebno im je da savladaju „tobdžije” i da Marsej ne pobijedi Borusiju u Dortmundu.

Olimpijakos bi prošao dalje i u slučaju remija, ali ako bi mu „milioneri” odradili posao i deklasirali Francuze sa tri ili više razlike.

"Naša je obaveza da uradimo sve da pobijedimo Arsenal i da ne mislimo mnogo na meč u Dortmundu", istakao je trener Olimpijakosa Ernesto Valverde.

GRUPA E

ČELZI - VALENSIJA 20.45

GENK - BAJER 20.45

GRUPA F

OLIMPIJAKOS - ARSENAL 20.45

BORUSIJA D. - MARSEJ 20.45

GRUPA G

PORTO - ZENIT 20.45

APOEL - ŠAHTJOR 20.45

GRUPA H

BARSELONA - BATE 20.45

PLZENJ - MILAN 20.45

SJUTRA - GRUPA A

MANČESTER S. - BAJERN

VILJAREAL - NAPOLI

GRUPA B

LIL - TRABZONSPOR

INTER - CSKA

GRUPA C

BAZEL - MANČESTER J.

BENFIKA - OCELUL

GRUPA D

DINAMO Z. - LION

AJAKS - REAL MADRID

Galerija

Bonus video: