Gluščević fatalan za Makabi

"Dao sam zaista dva lijepa gola, mnogo sam zadovoljan zbog svega" kazao je Gluščević, koji je i prošlog ljeta kao napadač Mogrena bio dvostruki strijelac protiv Makabija iz Tel Aviva
110 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gluščević, Foto: Privatna galerija
Vladimir Gluščević, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 06.12.2011. 09:58h

Svega nekoliko mjeseci po dolasku u Izrael, doskorašnji kapiten Mogrena Vladimir Gluščević postao je velika uzdanica Hapoela iz Haife, a posljednja dva pogotka protiv Makabija iz Tel Aviva (za trijumf od 2:0) promovisala su ga u heroja domaćeg tima.

Iskusni špic kao da se “pretplatio” da postiže golove protiv renomiranog protivnika iz Tel Aviva - interesantno da je u julu prošle godine na stadionu kraj Bistrice u dresu Mogrena takođe dva puta pogodio mrežu Makabija u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tada su njegovi golovi označili častan oproštaj našeg predstavnika sa međunarodne scene, dok su posljednja dva pogotka na izraelskom tlu donijela značajne bodove timu iz Haife, ali i gromoglasno slavlje, veliku radost u domaćem taboru...

"Dao sam zaista dva lijepa gola i mnogo sam zadovoljan zbog svega. Prvi put sam bio dvostruki strijelac, a prethodno sam za kratko vrijeme postigao tri gola. Bili smo u nezavidnoj situaciji, ali krenulo nam je - stigao je i novi trener i “posložio” stvari" ističe Gluščević za “Vijesti”.

Iako se u septembru preselio na Bliski istok, Gluščević se ekspresno adaptirao, odmah počeo da postiže golove u izraelskom šampionatu...

"Vjerujte da mi nije bilo lako, ali mi je puno pomoglo što sam prethodno prošao pripreme sa Mogrenom, odigrao četiri utakmice u domaćoj ligi i dvije na evropskoj sceni. Došao sam kada je ovamo bilo pedeset stepeni, trebalo mi je vremena da se naviknem i na nove vremenske uslove" dodao je bivši kapiten crnogorskog šampiona.

Gluščević je u šaljivom tonu komentarisao činjenicu da je i drugi put bljesnuo protiv Makabija iz Tel Aviva...

"Nevjerovatno, što kaže moj bivši saigrač Petar Grbić bilo mi je lako da to uradim u Mogrenu, kada smo, kako je rekao “igrali mi”. I kada sam se čuo sa porodicom, odmah su se sjetili da sam već bio dvostruki strijelac protiv Makabija", kazao je Gluščević, a potom ozbiljnijim glasom dodao:

"Samo da nastavi ovako"!

Korpulentni špic, koji je bio vođa Mogrena i jedan od ponajboljih igrača i strijelaca u domaćem šampionatu u proteklih nekoliko sezona, u dosadašnjoj karijeri nije uspio da ostavi zapažen trag u inostranim klubovima. Sada, kao 32-godišnjak, Gluščević je počeo fudbalsku bajku u Izraelu.

"Dešavaju mi se zaista mnogo lijepe stvari. Nisam bio veliki optimista kada sam odlazio, ali zadovoljan sam svime - i igrama u klubu, ali i životom u Izraelu. Grad je lijep, država takođe, a ovdje ima 4-5 ekipa koje su u rangu evropskih klubova. Finansijska situacija je takođe veoma povoljna", zaključio je Gluščević.

U Haifi kao u Budvi

Gluščević napominje i da mu prija kompletan ambijent u Haifi, mediteranskoj luci Izraelaca...

"Sviđa mi se grad, a lijepe su i plaže. Osjećam se zapravo kao da sam u Budvi, možda mi zbog toga i ovako dobre ide" kazao je doskorašnji golgeter Mogrena.

Bonus video: