Džonsov prvijenac vratio mir Junajtedu

Interesantno, Džonsu je ovo prvi pogodak u seniorskoj karijeri, a prije nego što je ljetos pojačao Junajted dvije sezone je bio član Blekburna...
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 19:43h

Mančester junajted više ne liči na tim koji je na startu sezone razbijao sve protivnike u Premijer ligi, napadači su već odavno van forme, pa je u Birmingemu morao da se probudi jedan od najmlađih - Fil Džons je postigao pobjednički gol koji je „đavole” zadržao na pet bodova manje od lidera Sitija.

Interesantno, Džonsu je ovo prvi pogodak u seniorskoj karijeri, a prije nego što je ljetos pojačao Junajted dvije sezone je bio član Blekburna...

Polako postaje jasno zašto ser Aleks Ferguson nije žalio 16,5 miliona funti da angažuje ovog 19-godišnjaka rođenog u Prestonu.

GOLMANI

Keni (KPR) - londonski tim je vodio do 81. minuta protiv VBA, ali ga je na kraju iskusni golman spasavao poraza na „Krejven kotidužu”.

Krul (Njukasl) - primio je tri gola od Čelzija, ali je u 90 minuta još odbranio i penal Lampardu, dva zicera Staridžu, kao i stoprocentnu šansu Drogbe. Holanđanin je bio glavna uloga meča između „svraka” i „plavaca”.

ODBRANA

Isla (Udineze) - već u januaru možda postane član Intera. Ipak, u subotu nije imao milosti - nokautirao je tim Klaudija Ranijerija i udaljio ga od vrha.

Isla

Marselo (Real Madrid) - u Realu sada igraju i pogađaju svi. U Hihonu je bilo prostora da se razigra i Brazilac.

Vidić (Mančester junajted) - „đavolima” je odbrana u posljednjih nekoliko utakmica bila najslabiji dio tima. Protiv Aston Vile je to bilo sasvim drugačija - Vidić i Rio Ferdinand su držali situaciju pod kontrolom.

Hut (Stouk) - tim sa „Britanije” je opet u naletu, a tri velika boda protiv Evertona je potpisao stameni Njemac.

SREDINA

Vidal (Juventus) - „stara dama” je imala problematičan meč sa Ćezenom, sve dok kod Čileanca nije proradio inat. Potpuno se uklopio u sistem Antonija Kontea.

Ederson (Lion) - evrogol za 2:0 protiv Tuluza je najavio trijumf „lavova”.

Fabregas (Barselona) - Barsa je plesala na „Nou Kampu”, a bivši kapiten Arsenala sa dva pogotka iskočio iz prosjeka.

Bejl (Totenhem) - na „Vajt Hart lejnu” se ponovo igra leteći fudbal. Velšanin na pravi način nosi tim Harija Rednapa.

Bejl

Azar (Lil) - bilo je zamišljeno da odmori protiv Ajačija, kako bi bio spreman za Ligu šampiona. Ipak, morao je da rješava probleme na Korzici - dao je gol za trijumf.

Riberi (Bajern) - onog momenta kada ga zaobiđu povrede, Riberi postaje napast za svaku odbranu u Evropi. Verderovu je u subotu doveo do ludila.

Džons (Mančester junajted) - pamtiće 3. decembar i gostovanje Junajteda na „Vila parku”. Čekao je dvije i po sezone da osjeti kako je biti strijelac u Premijer ligi.

NAPAD

Di Vajo (Bolonja) - Bolonjezi imaju milion problema, ali dok je Di Vajo u napadu sve je moguće.

Ibrahimović (Milan) - dosadni meč u Đenovi je sa dva poteza pretvorio u dominaciju Milana. Prvo je natjerao Kaladzea da napravi penal i dobije crveni karton, a onda i rutinski realizovao šut sa 11 metara.

Levandovski (Borusija Dortmund) - sve šanse koje mu „pakuju” Gece i ostali majstori pretvara u gol. Zato ga i obožava Jirgen Klop.

Levandovski

Jakubu (Blekburn) - i Roversima je svanulo - trebao je da se probudi Nigerijac i sa četiri gola sruši Svonsi.

Jovetić (Fiorentina) - sve zasluge za trijumf nad Romom pripadaju njemu. Iznudio je dva isključenja, pogodio iz penala... Delio Rosi se uzda u Stevanovu klasu.

Soldado (Valensija) - pet minuta na terenu protiv Espanjola mu je trebalo da donese „slijepim miševima” tri boda.

Volkot (Arsenal) - kao i uvijek, neuhvatljiv. Za odbranu Vigana njegova brzina kao da je predstavljala iznenađenje.

Galerija

Bonus video: