Korintijans prvak Brazila

"Žao mi je što doktor Sokrates nije s nama. Vjerujem da bi se radovao tituli. Zbog toga želimo da ovaj pehar posvetimo upravo njemu", kazao je napadač Aleks
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 11:20h

Korintijans je peti put u istoriji postao prvak Brazila. Klubu iz Sao Paula je za potvrdu prvog mjesta bio dovoljan bod protiv gradskog rivala Palmeirasa (0:0) u posljednjem kolu.

Na kraju su "crno-bijeli" prvenstvo završili sa 71 bodom, dva više od Vasko da Gam, koja je u posljednjem kolu remizirala sa Flamengom (1:1). Korintijansu je i remi bio dovoljan, jer je imao bolji skor u međusobnim mečevima sa Vaskom.

Derbi Korintijansa i Palmeirasa obilježile su velike tenzije i čak četiri crvena kartona, po dva na obje strane.

Prvo je u 49. minuti isključen gostujući defanzivac Horhe Valvidija, potom u 75. i domaći vezista Valas, a zatim su u sudijskoj nadoknadi "pocrvenjeli" i Leandro Kastan (Korintijans) i Žorž Enrike (Palmeiras) zbog međusobne tuče.

Sveje, ipak, zaboravljeno. Domaći su počeli slavlje, a titulu su posvetili legendi kluba Sokratesu, koji je odigrao 297 utakmica u dresu novog prvaka Brazila i dao 172 gola.

Titula za legendu: Navijači i igrači su pehar posvetili Sokratesu

Čuveni kapiten "karioka" je preminuo na dan kada je Korintijans postao prvak.

"Žao mi je što doktor Sokrates nije s nama. Vjerujem da bi se radovao tituli. Zbog toga želimo da ovaj pehar posvetimo upravo njemu", kazao je napadač Aleks.

Vatreno je bilo i u derbiju između Vasko da Game i Flamenga (1:1), gdje je sudija pokazao dva crvena kartona.

Osim Korintijansa i Vasko da Game, plasman u Kopa libertadores izborili su trećeplasirani Fluminense, te Flamengo i Internasional. Iz lige su ispali Atletico Paranaense, Seara, Avai i Amerika Mineiro.

Galerija

Bonus video: