Boka juniors osvojila titulu

Junak pobjede bio je nesuđeni hrvatski reprezentativac Dario Cvitanić, koji je postigao golove u 10. minutu i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2011. 10:50h

Boka juniors je na superioran način osvojila 24. titulu prvaka Argentine - pobjedom nad Banfildom (3:0), tim sa “Bombonjere” osigurao je pehar dva kola prije kraja Aperture, jer ima čak 11 bodova više od prvog pratioca Rasinga, a 12 od Tigrea, koji ima utakmicu manje.

Junak pobjede bio je nesuđeni hrvatski reprezentativac Dario Cvitanić, koji je postigao golove u 10. minutu i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Pobjedu Boke u nastavku utakmice potvrdio je Dario Rivero.

“Boka je osvojila titulu jer je bila bolja od svih ostalih. Nema sumnje da smo najbolji”, rekao je trener Boke Hulio Sesar Falkioni, koji je na klupu sjeo prije godinu, poslije veoma loše sezone jednog velikana iz Buenos Ajresa.

Zanimljivo, Cvitanić je karijeru počeo upravo u redovima Banfilda, iz kojeg je 2008. otišao u Ajaks.

Argentinac hrvatskih korijena i dalje je član "kopljanika", ali je posljednje dvije sezone proveo na pozajmici. Prvo je bio u meksičkoj Paćuki, a sada je u Boki.

Galerija

Bonus video: