Još korak za mirno zimovanje

"Sigurno da bi bilo još bolje da je Rudar odigrao neriješeno, ali mi gledamo u sebe, imamo svoj cilj" kazao je Brazilac Flavio
61 pregleda 0 komentar(a)
Flavio, Foto: Savo Prelević
Flavio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2011. 19:48h

Još korak do jesenjeg cilja ostao je fudbalerima Budućnosti - ukoliko izabranici Miodraga Radulovića u posljednjem kolu u srijedu savladaju Lovćen pred svojim navijačima, slaviće se jesenja titula pod Goricom. Ovakva računica poznata je nakon posljednjeg trijumfa (3:1) na gostovanju Dečiću.

Iako je domaćin poveo, a na poluvremenu bilo neriješeno, podgorički tim je u subotu slavio rutinsku pobjedu u Tuzima...

"Sve je završeno na pravi način, mada nam teren nije dozvolio da igramo onako kako želimo. Zbog toga smo morali da igramo na duge lopte, a Radonjić je postigao dva gola i svaka mu čast na tome. Čestitam svim saigračima na borbenosti i želji. Važno je da smo zabilježili pobjedu i ostali na vrhu" rekao je Brazilac Flavio, koji je dobru partiju začinio i asistencijom kod trećeg gola (Radonjić je postigao prvi i posljednji gol za goste, dok je Bošković donio preokret na početku drugog dijela).

Budućnost je tako zadržala dva boda prednosti u odnosu na Rudar, koji je u dramatičnoj završnici u posljednjim sekundama sudijske nadoknade došao do trijumfa protiv Petrovca.

Vodeća dva tima dugo su bila bodovno ujednačena na vrhu, a kolo prije kraja jesenjeg dijela malo je nedostajalo da lider pobjegne na “plus četiri”...

"Rudar je stigao do pobjede u finišu, ali ne zanima nas šta oni rade. Sigurno da bi bilo bolje da su odigrali neriješeno, ali mi gledamo u sebe, imamo svoj cilj. Najbitnije je da u srijedu osvojimo nova tri boda i potvrdimo jesenju titulu" dodao je vezista Budućnosti.

Brazilac je, međutim, svjestan da i u nastavku sezone predstoji neizvjesna trka za titulu...

"Ništa nije gotovo. Rudar će nas pratiti, trenutno imamo dva boda više od njih, a to nije velika razlika" ocijenio je Flavio.

Ima dobrih igrača u Crnoj Gori

Brazilski vezista se već dokazivao na prostoru nekadašnje Jugoslavije - u hrvatskom drugoligašu Solinu, potom u bosansko-hercegovačkom Širokom Brijegu, te slovenačkom Mariboru...

"Ne postoji neka velika razlika između ove i tamošnjih liga. Malo jače se igra napolju, ali u Crnoj Gori ima dobrih igrača. U Mariboru je, međutim, veći nivo kada su plate igrača u pitanju" kazao je Flavio.

Bonus video: