Sreću treba i zaslužiti

"Po neki put su nam ti trijumfi, uprkos vrlo dobrim igrama, izmakli, ali nam se zato vratilo i protiv Petrovca i ranije sa Beranama i Dečićem" rekao je Dragan Radojičić, trener Rudara
50 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.12.2011. 09:58h

Kad hoće - hoće. Ali da bi htjelo, trebalo bi to i zaslužiti. A Pljevljaci su zaslužili da pobijede Petrovac. Ne možda zbog blistave igre, promašenih šansi, nadigranog rivala, jer ništa od toga nije viđeno pod Golubinjom. Ali zato jeste velika borbenost popularnih „rudara“, ogromna želja za pobjedom, hrabrost da krenu naprijed i kada ne ide, kada su imali igrača manje na terenu, kada su rizikovali da izgube.

E, svim tim, ekipa Dragana Radojičića je prizvala i sreću, bez koje bi, već u subotu, u Budućnosti počeli da proslavljaju titulu jesenjeg prvaka. Ovako, hrabro rudarsko srce i snalažljivost rezerviste Milenka Nerića kada je na štoperici pisalo 95:15, to slavlje (ako ga Podgoričani zarade) odložili su za srijedu.

"U najavi utakmice sam rekao da kod igrača odavno primjećujem tu dozu želje, glađu za pobjedama. Po neki put su nam ti trijumfi, uprkos vrlo dobrim igrama, izmakli, kao protiv Sutjeske ili Mogrena, ali nam se zato vratilo i protiv Petrovca i ranije sa Beranama i Dečićem. Ali se, budite sigurni, ne bi vratilo da to nismo, svakog puta, apsolutno zaslužili. I to velikom borbenošću, pravim odnosom prema dresu Rudara, svakodnevnim „krvarenjem“ na terenu. Takvo ponašanje podiže i samopouzdanje, pa sve to zajedno, kada se sabere, mora da dovede do uspjeha. Pa makar i u nadoknadama izgubljenog vremena" kaže Radojičić.

Trener Rudara priznaje da su imali mnogo sreće.

"Naravno, i sreća je bitan i nezaobilazan faktor u svakom poslu. Priznajem, imali smo je u subotu, prvo da sa igračem manje ne primimo gol i izgubimo, a onda i da Vlahović, Ivica Jovanović i Nerić odigraju onu pobjedničku akciju. A vjerujte da nimalo nije lako igrati protiv Petrovca, koji je još jednom pokazao koliko je kvalitetna, ozbiljna i disciplinovana ekipa. Sve u svemu, dobro je. Koliko dobro, vidjelo se po onoj radosti, po onim emocijama nakon gola. Ona slika najbolje pokazuje koliko nam je stalo do trijumfa, do titula"

Zavjesa na jesen, koja je za Rudar bila veoma plodna (zagarantovano mjesto u vrhu tabele i polufinalu Kupa Crne Gore), spušta se u srijedu. Pljevljaci će na Starom aerodromu tražiti tri boda za „betoniranje“ druge ili eventualno preuzimanje prve pozicije na tabeli. U svakom slučaju, prva varijanta je izvjesnija, mada ni druga nije nemoguća.

Kako god, slijedi Mladost, pa odmor, pa nastavak prvenstvene i trke za pehar u Kupu. A trka, na kraju, možda opet donese duplu krunu, ko zna...

Bonus video: