Pobjede Reala i Barselone

Real Madrid i Barselona u velikom stilu su se zagrijali za "el klasiko", koji je na programu naredne subote u Madridu u 22 sata.
57 pregleda 0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2011. 22:59h

Real Madrid i Barselona u velikom stilu su se zagrijali za "el klasiko", koji je na programu naredne subote u Madridu u 22 sata.

Madriđani su slavili u Hihonu sa 3:0 i sačuvali šest bodova prednosti na tabeli, prije nego što je Barselona na "Nou Kampu" napunila mrežu Levantea (5:0).

"Znam da ljudi ne mogu da iščekaju narednu subotu i derbi, ali mi smo morali da odigramo ovu utakmicu", rekao je Sesk Fabregas, strijelac prva dva gola u trijumfu Barselone.

Katalonci popravili impresivnu gol-razliku na "Nou Kampu", koja sada iznosi 46:0 ako se računa period od aprila ove godine!

Barsine brojke, međutim, teško da mogu da impresioniraju Real Madrid, ekipu koja je večeras u Hihonu zabilježila 14. uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, a desetu vezanu u Primeri.

"Bila je teška utakmica u najavi, ali smo je olakšali rano postignutim golom. Sada se spremamo za derbi", izjavio je ofanzivac Reala Anhel di Marija.

Upravo je Di Marija načeo domaćina, golom u 35. minutu nakon solo-prodora i šuta u bliži ugao gola Huana Pabla. Kristijano Ronaldo je u 65. minutu postigao svoj 17. gol u Primeri ove sezone prije nego što je Marselo u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 3:0.

Domaćin je posljednjih 10 minuta igrao sa deset fudbalera, nakon isključenja Sebastijana Egurena (dva žuta kartona).

"Postigli smo prvi gol kada smo najmanje zaslužili da ga damo. Nismo uradili mnogo u prvom poluvremenu, ali smo u pauzi obavili razgovor pa se u nastavku vidjela razlika", rekao je trener Reala Žoze Murinjo.

Barselona je bila toliko dominantna protiv Levantea da je u strijelce stigao da se upiše Isak Suensa, mladi fudbaler B-tima kome je Gvardiola neočekivano ukazao šansu.

"Znali smo koliko je Levente dobar u odbrani, zbog toga je bilo važno da ih načnemo što ranije", prokomentarisao je Sesk Fabregas, koji se u veznom redu sjajno dopunjavao sa Ćavijem i Injestom.

Rezultati

Sporting Hihon - Real Madrid 0:3

Di Marija 35, Ronaldo 65, Marselo 90+1

Barselona - Levante 5:0

Fabregas 4, 33, Suensa 37, Mesi 55, Sančez 61

Santander - Viljareal 1:0

Stuani 27

Nedjelja

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano

Real Sosijedad - Malaga

Osasuna - Betis

Majorka - Atletik Bilbao

Granada - Saragosa

Ponedjeljak

Sevilja - Hetafe

Bonus video: