Nerić za slavlje u 96. minutu!

"Nije to više ni znanje, ni kvalitet. Pogledao nas je Bog, imali smo ludu sreću i pobijedili", prokomentarisao je „hičkokovski“ završetak derbija trener Rudara, Dragan Radojičić.
0 komentar(a)
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Igumanović, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 03.12.2011. 23:24h

"Nije to više ni znanje, ni kvalitet. Pogledao nas je Bog, imali smo ludu sreću i pobijedili. Ali ta pobjeda je nagrada za našu upornost, hrabrost, za našu želju, koja nije izostala i kada je sve izgledalo gotovo", prokomentarisao je „hičkokovski“ završetak derbija pod Golubinjom trener Rudara, Dragan Radojičić.

A vjerovatno ni čuvenom filmskom režiseru ne bi na pamet pala tolika doza dramatičnog raspleta. Prošla su četiri i po od pet minuta nadoknade, Petrovčani vrše treću izmjenu da „ukradu“ i to malo preostalog vremena, ali, po pravilima, dobijaju novih 30 sekundi dodatka. I u tom dodatku dešava se eksplozija oduševljenja na tribinama, trk svih domaćih fudbalera sa terena i svih sa klupe i oko nje ka strijelcu Milenku Neriću.

Čovjek koji je u 83 minutu kročio na travu, kada su Pljevljaci ostali sa deset igrača (izvršene sve tri izmjene, a povrijedio se Radusinović) prihvati je loptu u šesnaestercu gostiju, pogledao gdje je golman Popović i majstorski smjestio loptu u njegov desni donji ugao. Prethodno je dugom loptom Vlahović pronašao Ivicu Jovanovića, ovaj „preglavao“ do Nerića i... do tri ogromna, kao Golubinja velika boda, koja promociju jesenjeg prvaka, ipak, odlažu do srijede.

Derbi je počeo neočekivano sadržajno, pa je u prvih desetak minuta viđeno nekoliko zanimljivih situacija, tri u gostujućem i jedna u domaćem šesnaestercu. Prvo je šut oprobao Francišković u četvrtom minutu, a nesigurnom Popoviću kolege iz odbrane su pomogle da otkloni opasnost, zatim je golman Petrovca sjajnom paradom u šestom minutu odbranio udarac Igumanovića, da bi minut kasnije poluvolej Ivice Jovanovića sa 17 metara završio preko prečke. Na drugoj strani kontru gostiju i dodavanje Zvicera ka Muhoviću na vrijeme je osujetio Nestorović.

Od tada, pa skoro do kraja poluvremena, ušlo se u neku vrstu očekivane zone, gdje je Petrovac demonstrirao svoju čvrstinu u odbrani i disciplinu na sredini terena i gdje Rudar nije mogao da pronađe ključ za dobro zamandaljenu bravu. Možda je najbliži tome bio Miroje Jovanović u 40 minutu ali je njegov šut iskosa sa desetak metara izblokirao Šofranac. A da nisu samo jaki u defanzivi i vezi, Petrovčani su pokušali da pokažu u 32 minutu, kada je šutirao Muhović, a Mijatović uz malo problema odbranio.

Drugo poluvrijeme je počelo baš kao i prvo, sa nekoliko opasnih napada domaćih od kojih je najkonkretniji bio pokušaj Nestorovića u 51 minutu. Nakon toga uslijedio je period u kome su „rudari“ imali inicijativu ali ne i šanse, a Petrovčani postavkom na terenu jasno pokazivali da je i bod za njih „puna kapa“. I onda, u 70 minutu, prekršaj nad Ivanovićem, na 20 metara od gola gostiju, po sredini. Namjestio se Igumanović, raspalio po lopti i ona se kao metak zarila u desnom uglu Popovićevog gola. Međutim, nije dugo trajalo vođstvo domaćih. U 77 minutu uslijedila je brza akcija gostiju, sa desne strane loptu je u kazneni prostor Rudara ubacio Zvicer, Nenad Jovanović izmakao pažnji odbrane i efektnim udarcem sa sedam metara „zakucao“ pod prečku. Tom maleru za Rudar par minuta kasnije pridodao se i brojčani hendikep (već pomenuta povreda Radusinovića) što je automatski uslovilo i povećani apetit Petrovca. Nisu gosti uspjeli u sve očitijoj namjeri da postignu drugi pogodak, i onda im se desio Nerić i već opisano slavlje Pljevljaka...

Stratega Rudara, Dragana Radojičića, razumljivo, pobjeda je mnogo obradovala i posljednji zvižduk vrlo dobrog Savovića dočekao je sa puno emocija. Ali je zato i vrlo emotivno kritikovao grupu navijača Rudara:

"Neshvatljivo je, zaista, da se taj manji dio, nazovi pristalica ovog kluba, tako ponaša. Da, a ne dešava se to prvi put, čak i vrijeđa ove momke koji toliko znoja prospu, koji toliko „krvare“ da bi stigli do pobjede, koji ginu za boje i kluba i grada, koji žele da obraduju sve one koji spadaju u prave navijače i one koji vole Rudar. Sramota je to što rade. Pa nismo mi sedmi ili osmi na tabeli, već drugi i u polufinalu Kupa. Emocije na kraju valjda dovoljno govore koliko nam je svima stalo do kluba, do pobjeda i bodova. I onda se nađe nekoliko njih koji dođu na tribine, ne da nas podrže već da nas vrijeđaju. Bruka i sramota", oštar je bio Radojičić.

Pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić, očekivano, nije bio zadovoljan krajnjim ishodom:

"Znali smo da će biti teško, znali koliko je Rudar opasan, uspjeli da ih osujetimo gdje su najjači, pružili vjerovatno i najbolju igru ove jeseni i opet ostali bez bodova. I to u posljednjim sekundama nadoknade. U jednom momentu, kada smo ostali sa igračem više pomislili smo da čak možemo i do tri boda. I umjesto toga stigao je taj nesrećni gol. U svakom slučaju, žalićemo za tim bodom, a Rudaru čestitam na trijumfu".

Rudar - Petrovac 2:1

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: oko 700. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Šeko Šabotić (Tuzi), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Igumanović u 70. i Nerić u 90+5. minutu za Rudar, a Jovanović u 77. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Nestorović, Vlahović, I. Jovanović (Rudar), Mihailović, Zvicer (Petrovac).

Rudar: Mijatović 6, I. Jovanović 6,5, M. Jovanović 6,5, Brnović 6 (Nerić), Vlahović 6, Stojanović 6,5 (Rustemović), Nestorović 6,5, Francišković 6 (Ivanović), Radusinović 6,5, Igumanović 7, Adžić 6,5.

Petrovac: Popović 6,5, Mikijelj 6 (Ma. Radulović), Mrvaljević 6, Grbović 6,5, Mihailović 6,5, Golubović 6, Šofranac 6,5, Jovanović 6, Muhović 6,5 (Marković), Zvicer 6, Živković 6 (Luković).

Bonus video: